SOSYAL MEDYA TEPKİLİ
NETFLIX'in sınırları zorlayan yapımları ve gençleri tehdit eden eşcinselliği parlatma çabaları sosyal medyadan da tepki aldı. İşte sosyal medyadaki NETFLIX yorumları:
- Bu terbiyesizliğe dur deyin.
- Çocukların yanında ekrana bakamaz olduk.
- Evimizin içine girip düşmanlık yapıyorlar.
İŞTE SAPKINLIK ÖRNEKLERİ
NETFLIX'in sapkınlığı öven yapımları saymakla bitmiyor. Her yıl yüzlerce projeye imza atan NETFLIX, her yapımında eşcinselliği önplana çıkarmayı ve parlatmayı ihmal etmiyor.
"3 Altında: Arcadia Hikâyeleri" adlı çocuk animasyon çizgi dizisinde, 9-10 yaşındaki kız çocukları öpüştürülüyor.
Eskiden subliminal yöntemlerle yapılmaya çalışılan manipülasyon şimdilerde açık seçik ortaya konuluyor. Animasyonlarda kız çocuklarını öpüştüren Netflix, cinsel gelişimini tamamlamamış çocukların saf akıllarını bulandırmaya çalışıyor.
Netflix'in "Ejderhalar Prensi" adlı çizgi dizisinde ise lezbiyen kraliçe ikilisi yer alıyor. Lezbiyen oldukları, uzun süre çocukların anlayamayacağı şekilde çok dolaylı şekilde ima edildi. Son bölümlere doğru ise bu lezbiyen çift öpüştürüldü..
Sinemalarda ailecek izlenen (ayrıca Netflix'te de yayınlanan) Leylekler çizgi filminin sonunda leylekler, eşcinsel çiftlere de çocuk getiriyordu.
Öte yandan yakın dönemde yayımlanan Türk film ve dizilerinde de eşcinsel karakterlere sistematik olarak yer veriliyor. Yardımsever ve naif karakterleri canlandıran eşcinsellerin seyirci gözünde olumlu bir imaja sahip olması amaçlanıyor.
NETFLIX'TEKİ EŞCİNSEL TEMALI YAPIMLAR
Netflix'in tüm dünyada pazarladığı "Le Casa de Papel" dizisinin 3. sezonunda da Helsinki isimli erkek karakterin eşcinsel ilişkisi, ilk sezonda Tokyo karakterinin bir kadınla öpüştürülmesi tamamen Batı kaynaklı eşcinselliği normalleştirme operasyonunun parçası olarak dikkat çekti.
"Pariah" isimli yapımsa Bronx'ta yaşayan bir lezbiyen genç kızın hem ailesine hem de arkadaşlarına açılmasının hikayesi üzerinden eşcinsellik propagandası yapıyor.
SAPKIN DİZİ VE FİLMDEN GEÇİLMEYEN PLATFORM: NETFLIX
Netflix'te eşcinsellik temalı sapkınlığın progandasını yapan diğer filmler ise şöyle:
Those People: Manhattan'da yaşayan genç bir eşcinselin sözde "aşk" arayış hikayesi. 2015 yapımda yine sapkın ilişkilerin ekrana boca ediliyor.
"Holding the man" adlı 2015 yapımı film de sapkın eşcinselliğin işlendiği film. "Futuro Beach" ise İspanyol yapımı boğulmaktan kurtardıkları adam aracılığıyla sapkın ilişki yaşayan iki eşcinselin hikayesini anlatıyor.
Netflix sapkın ilişkilerin propagandasını öylesine ileri götürdü ki, "Fourth Man Out" isimli yapımda Chris'in eşcinsel olarak açılma hikayesi diye sunulan rezalete bile yer verdi.
TÜRKİYE'YE KİN VE NEFRET KUSTULAR
Yayınladığı dizi ve filmler ile eşcinselliği öven NETFLIX'in skandalları bununla da sınırlı kalmıyor. Yayınlanan bir dizide, Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları kullanılarak, Türkler barbar ve katil olarak gösterildi.
BOĞAZ KESEN CANİ
NETFLIX bunu hep yapıyor, hem de organize bir şekilde! Platformun yeni dizilerinden, Belçika yapımı 13 Commandments'in ilk bölümü; bir Türk'ün boğaz keserek cinayet işlemesiyle başlıyor. Suç temalı dizide, katilin Türk olduğunu vurgulamak için, duvara asılmış Atatürk ve Erdoğan fotoğraflarına yer verildi.
'PİÇLER' DİYE SÖZ EDİLDİ
NETFLIX'TE daha önce yayınlanan Designated Survivor dizisinde ise terörist FETÖ, muhalif bir lider gibi gösterilmiş, Türkler için de 'Piçler!' ifadesi kullanılmıştı. Yine Collateral isimli dizide de, "Kırıkkale dünyanın en berbat yeri. Türkiye'de olmadığım için şükrediyorum" sözlerine yer verilmişti.