Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından dünyanın gözü Filistin'e çevrildi. 7 Ekim Cumartesi sabahı Gazze'den İsrail'e atılan binlerce roketin ardından silahlı gruplar önce paraşütlerle sonra da sınırdaki çitleri kırarak yerleşim yerlerine girdi.
Hamas yüzlerce İsrailliyi öldürürken ölü ve yaralılardan bazılarını Gazze'ye taşıdı. İsrailli yetkililer Aksa Tufanı' Operasyonu'nun başlatıldığı 7 Ekim'i "İsrail tarihinin açık ara en kötü günü" olarak tanımlıyor.
HAMAS-İSRAİL ÇATIŞMASI GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ
Hamas'ın saldırısının ardından büyük bir panik yaşayan İsrail ise Demir Kılıçlar Operasyonu'nu başlattığını duyurdu ve Gazze'ye büyük bir saldırı düzenledi. İsrail'in Gazze'ye yönelik günlerdir devam eden saldırılarında 91'i çocuk olmak üzere 436 kişi hayatını kaybetti. İsrail Gazze'yi bombardıman altında tutmaya devam ediyor.
"İRAN'IN SAVAŞA KATILDIĞINA DAİR HİÇBİR BELİRTİ YOK"
İsrail Ordu Sözcüsü General Hagari, İran'ın Gazze-İsrail savaşına müdahil olduğuna ilişkin Batı medyasında yer alan iddialara dair soruları yanıtladı. Bu iddialara ilişkin soruya "İran'ın Gazze Şeridi'nden İsrail'e karşı başlatılan savaşa karıştığına dair hiçbir belirti yok." şeklinde cevap verdi.
The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin dünkü haberinde, İran güvenlik yetkililerinin İsrail'e yönelik saldırılar için son birkaç haftadır Hamas'a yardımda bulunduğu iddia edilmişti.
Söz konusu haberde, Devrim Muhafızları Ordusu mensuplarının geçen hafta Beyrut'ta, saldırı için Hamas'a yeşil ışık yaktığı öne sürülmüştü.
İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ali Kerimi Makam da Hamas'ın İsrail'e saldırısında İran'ın parmağı olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını söylemişti.
HAMAS NE KADAR İLERİ GİDECEK?
Öte yandan Aksa Tufanı Operasyonu Hamas'ın ve Filistin'in İsrail'e karşı en büyük saldırısı olarak görülürken tüm dünya Hamas'ın ne kadar ileri gidebileceğini merak ediyor.