Hizbullah, İsrail ordusuna saldırı düzenledi: Ölü ve yaralılar var | Hamaya suikastına 'yanıt' verdik!

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyndeki Safed kentinde İsrail ordusuna ait 91. Tümen karargahına, insansız hava araçlarından (İHA) oluşan hava filosuyla saldırı düzenlediğini ve ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu. Hizbullah, İsrail'i stratejik askeri, altyapı ve enerji merkezlerinin havadan çekilen görüntülerini paylaşarak tehdit etmişti.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2024, 18:54 Güncelleme Tarihi 23 Haziran 2024, 22:32
Hizbullah, İsrail ordusuna saldırı düzenledi: Ölü ve yaralılar var | Hamaya suikastına ’yanıt’ verdik!

İÇİNDEKİLER

Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyndeki Safed kentinin kuzeydoğusunda İsrail ordusuna ait askeri mevkiyi vurduğunu, saldırıda ölü ve yararlılar olduğunu bildirdi. Hizbullah, yazılı açıklama yayınlayarak konuya ilişkin bilgi verdi.

İSRAİL ORDUSUNA İHA'LI SALDIRI

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi yazılı açıklama yayınlayarak, İsrail ordusuna yönelik bazı noktaları vurduğunu duyurdu.

Hizbullah, Safed'in kuzeydoğusunda yer alan Ayelet Hashahar'da İsrail ordusuna ait 91. Tümen karargahına, insansız hava araçlarından (İHA) oluşan hava filosuyla saldırı düzenlendi.

Bölükteki askerlerin konuşlandığı alanların hedef alındığı aktarılan saldırıda İsrail ordusundan ölen ve yarananlar olduğu kaydedildi.

BİR ''YANIT'' SALDIRISI

Hizbullah tarafından gerçekleştirilen bu saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek ve "İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Hayara kasabasına düzenlediği suikasta yanıt olarak" gerçekleştirildiği ifade edildi.

İsrail ordusu ise Lübnan'dan Aşağı Celile'deki Misgav bölgesine giren bir İHA'yı engellediklerini söyledi. Açıklamaya, bölgedeki askeri tesisler bir güvenlik fabrikası bulunduğu bilgisi eklendi.

İSRAİL EKİPLERİ BÖLGEYE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYOR

İsrail ordusundan gelen başka bir açıklamada ise İsrail'in kuzeyinde bulunan Dishon bölgesine roket atıldığı ve füzeler fırlatıldığı kaydedildi.

Bölgede, füzelerin engellenmesi sırasında düşen şarapnel parçaları nedeniyle yangın çıktığı belirtilen açıklamada, İsrail itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerinin yangına müdahale etmeye çalıştığı söylendi.

Sınır hattında yer alan Metula yerleşim birimindeki bir İsrail askeri aracının güdümlü füze ile hedef alınarak vurulduğu da kaydedildi.

ÖLÜ VE YARALI OLDUĞU DUYURULDU

Hizbullah, gün içerisinde yaptığı başka açıklamada, Beyt Hilal kışlasındaki Sehel taburuna ait karargaha İHA'yla saldırı düzenlediği, orada da ölü ve yararlılar olduğunu duyurmuştu.

''PİŞMAN OLURSUNUZ''

Öte yandan kısa bir süre önce de Telegram hesabından İsrail'e ait stratejik askeri, altyapı ve enerji merkezlerinin havadan çekilen görüntülerini paylaşarak ''Bizlere kim saldırmayı düşünürse pişman olacaktır." uyarısını yapmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN