Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ' Durmayacağız' dedi: İsrail kızmızı çizgiyi aştı

Son dakika haberleri... İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıların ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın konuşma yapacağı duyurulmuştu. İsrail Lübnan'a yeni saldırı düzenlerken Nasrallah bant kaydından konuşmasına başladı. İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını söyleyen Hizbullah lideri "Sonuçları ne olursa olsun durmayacağız" dedi. Öte yandan dijital terör saldırılarının ardından Lübnan'a hava saldırısı düzenleyen İsrail'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a savaş planlarını onayladı. İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşma öncesi Lübnan'ın bazı bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2024, 17:08 Güncelleme Tarihi 19 Eylül 2024, 22:44
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ’ Durmayacağız’ dedi: İsrail kızmızı çizgiyi aştı

İÇİNDEKİLER

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bu hafta Lübnan'da iletişim cihazlarında meydana gelen patlamaların ardından ilk kez konuştu.

Nasrallah, "Ülke genelinde büyük bir katliama, eşi benzeri görülmemiş bir katliama tanık olduk. Bunun için söze, değerlendirmeye ve duruşa ihtiyaç var" dedi.

İsrail'in Lübnan'da patlattığı telsizler (İHA)İsrail'in Lübnan'da patlattığı telsizler (İHA)

5 BİN KİŞİYİ ÖLDÜRME GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR
Hizbullah lideri Nasrallah, yaptığı konuşmada İsrail'in 5 bin kişiyi öldürme girişiminde bulunduğunu, tüm çatışma kurallarını çiğnediğini belirterek, "Beni bugün konuşmaya iten şey, son iki gün içinde meydana gelen olaylardır ve bu da söz söylemeyi, bir değerlendirme yapmayı ve bir duruş sergilemeyi gerektirmektedir. Ülke genelinde büyük bir katliama, eşi benzeri görülmemiş bir katliama tanık olduk. Lübnan hükümetine, Sağlık Bakanlığına, hastanelere, sağlık merkezlerine, sağlık kurumlarına, doktorlara ve hemşirelere teşekkür ediyoruz. Hastanelerini bize açan ve bize yardım eden Suriye hükümetine teşekkür ediyoruz. İsrailliler tüm çatışma kurallarını çiğnediler. İki gün içinde ve her seferinde sadece bir dakika içinde İsrail 5 binden fazla insanı öldürmeye teşebbüs ettiler. Salı günü yaşananlar, ne insani ne de etik düzeyde hiçbir şeyi dikkate almaksızın tüm yasaların ve kırmızı çizgilerin ihlalidir" dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah (Ekran görüntüsü/Takvim.com.tr)Hizbullah lideri Hasan Nasrallah (Ekran görüntüsü/Takvim.com.tr)

'DAHA KÖTÜSÜYLE YÜZLEŞMEYE HAZIRLANACAĞIZ'
Nasrallah, daha güçlü olacaklarını ve daha kötüsüne hazırlanacaklarını vurgulayarak, "İsrail'in hedefi büyük ölçüde engellenmiştir. Çeşitli araştırma komiteleri kurduk ve olası tüm senaryoları inceliyoruz. Evet, sert ve ağır bir darbe aldık. Düşman, toplumun farklı katmanlarında yaygın olan sivil cihazları kullandı ve Çarşamba günü bu eylemi, yerlerini umursamadan iletişim cihazlarını havaya uçurarak tekrarladı. Bazı patlamalar hastanelerde, pazarlarda, kamuya açık yollarda, evlerde ve çoğunlukla sivillerin yaşadığı yerlerde meydana geldi. Düşmeyeceğiz. Daha güçlü olacağız ve daha kötüsüyle yüzleşmeye hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.

Lübnan genelindeki telsiz patlamalarında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı. Ülkenin ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi. Baalbek kentinde bir telsiz cihazın patlaması sonucu hasar oluştu. (AA)Lübnan genelindeki telsiz patlamalarında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı. Ülkenin ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi. Baalbek kentinde bir telsiz cihazın patlaması sonucu hasar oluştu. (AA)

'GAZZE DESTEK CEPHESİNİ DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR'
Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail'in Gazze'ye desteği durdurmaya çalıştığını ifade ederek, "Düşman ilk günden bu yana Lübnan destek cephesini her türlü yıldırma yöntemini kullanarak durdurmaya çalışıyor. Lübnan cephesini Gazze cephesinden ayırma girişimi ve topyekun savaş tehditleri sürekli tekrarlanmaktadır. Son operasyonlar bu bağlamın bir parçasıdır. Düşmana şunu söylüyoruz, Lübnan cephesi Gazze'deki savaş sona erene kadar durmayacaktır. Bunu neredeyse 12 aydır söylüyoruz. Tüm bu katliamlara, bu yaralılara, bu fedakarlıklara rağmen söylüyorum: engeller ve fedakarlıklar ne olursa olsun, Lübnan'daki direniş Gazze'ye, Batı Şeria'ya ve Filistin'e olan desteğini durdurmayacaktır" diye konuştu.

"SALDIRILAR BİZİ DAHA KARARLI, DAHA SAĞLAM VE DAHA İNATÇI HALE GETİRDİ"
Üst düzey Hizbullah yetkililerinin patlayan çağrı cihazlarının modellerini taşımadıklarını söyleyen Nasrallah, "Saldırılar komuta, kontrol ya da altyapıyı etkilemedi. Sizi temin ederim ki altyapımıza dokunulmadı" dedi.

Saldırıların Hizbullah'ın inancını, kanaatini ve hazırlığını sarsmadığını vurgulayan Nasrallah, "Aksine, bu bizi daha kararlı, daha sağlam ve daha inatçı hale getirdi. Eğer İsrail'in amacı Hizbullah'ı Gazze'de yaşananlardan ayırmaksa, bu başarısız oldu. Amaç Lübnanlıların arasına nifak sokmaksa bu da engellendi" şeklinde konuştu.

İsrail'in Lübnan'a girme ihtimalinin Hizbullah için tarihi bir fırsat olacağını söyleyen Nasrallah, "Bunun hiç şüphesiz vahim sonuçları olacaktır" ifadelerini kullandı.

İsrail'in sınırda bir tampon bölge oluşturma planlarının "tuzak" olacağını kaydeden Nasrallah, son iki gündeki saldırıların "adil bir cezayla" yanıtlanacağını ve savaşın en hassas ve kesin aşamasına girdiğini vurguladı.

İSRAİL ORDUSU, LÜBNAN'A HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ
Öte yandan dijital terör saldırılarının ardından Lübnan'a hava saldırısı düzenleyen İsrail'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a savaş planlarını onayladı.

İsrail'in Genelkurmay Başkanı Herzi Haleviİsrail'in Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi

NASRALLAH KONUŞURKEN SALDIRDILAR
İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşma öncesi Lübnan'ın bazı bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen "hedeflere" hava saldırıları düzenlendiği belirtildi. İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırılarının Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşmasından dakikalar önce gelmesi dikkati çekti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN