Narin Güran'ın Histopatoloji raporu ortaya çıktı! Dişlerini ailesi mi söktü? Ağabeyi Enes hakkında çarpıcı iddia

Diyarbakır'daki Narin Güran cinayetinde her gün yeni bir detay ortaya çıkmaya devam ediyor. TAKVİM'in ulaştığı Histopatoloji raporuna göre, küçük kızın boğularak öldürüldüğü belirlendi. Ayrıca dikkat çeken bir diğer noktaya göre de Narin'in göğüs kısmında da hasar bulundu. Buna göre Narin'in öldürülme sırasında göğüs kısmına da baskı uygulanmış olabileceği tespit edildi. Narin'in cesedini amcadan alan Nevzat Bahtiyar'ın 18 dakika boyunca dere kenarındaki villa inşaatında kaldığı tespit edildi. Vahşi bir cinayete kurban giden 8 yaşındaki kızın, dişlerinin delilleri karartmak için tek tek söküldüğü veya kırıldığı iddiası da ortaya atıldı. Kan donduran cinayette olaydan bir gün önce çalıştığı Malatya'dan Diyarbakır'a dönen ağabey Enes Güran'ın cinayet için çağrılmış olabileceği ihtimali de akıllarda soru işareti bıraktı.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2024, 07:02 Güncelleme Tarihi 19 Eylül 2024, 16:00
Narin Güran’ın Histopatoloji raporu ortaya çıktı! Dişlerini ailesi mi söktü? Ağabeyi Enes hakkında çarpıcı iddia

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolduktan 19 gün sonra evinden 1.5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti 28 gündür esrarını koruyor.

Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın tutuklanması ile birlikte cezaevine gönderilen zanlı sayısı 12'ye çıktı. Narin'in ağabeyi Enes, annesi Yüksel ve amcaları da tutuklanmıştı. Adli Tıp Kurumu'nun ilk tespitlerinde Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü belirlenmişti.

TAKVİM RAPORA ULAŞTI
Adli Tıp tarafından Narin'in cansız bedeni üzerinde yapılan incelemede küçük kızın "boğularak öldürüldüğü" tespit edilirken, Takvim.com.tr Histopatoloji raporuna ulaştı.

Narin Güran'ın histopatoloji raporu Narin Güran'ın histopatoloji raporu

HAYATİ ORGANLARDA BOZULMA
Narin'in vücudunun birçok bölümünde "ağır otoliz" (dokularda bozulma) meydana geldiği tespit edildi. Özellikle kalp, akciğer, karaciğer, böbrek ve beyin gibi birçok hayati organda bozulmalar meydana geldiği tespit edildi.

ÖLÜMDEN ÖNCE YAŞANAN TRAVMATİK BİR DURUMA İŞARET
Bunun yanı sıra Narin'in vücudunda "konjesyon"a (damarların kanla dolu olması durumu) rastlandı. Bu durum ölümden hemen önce yaşanan travmatik bir duruma işaret ediyor. Raporun birçok bölümünde ağır konjesyon gözlendiğine vurgu yapılırken, bu durumun hayati organlarda kan dolaşımını zayıflattığını ve kalp, akciğer gibi organlarda kan biriktiğini ortaya koydu.

Narin Güran'ın histopatoloji raporu Narin Güran'ın histopatoloji raporu

Raporda kalbin ciddi oranda bozulduğu ve balonlaşmış bir görünüme sahip olduğu bulgusu yer aldı. Yine akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlarda da bu duruma benzer bulgular görüldü.

NARİN'İN ÖLDÜRÜLÜRKEN GÖĞSÜNE BASKI UYGULANDI
Narin'in boyun bölgesinde ciddi hasar olduğu ve boynun ön kas grupları ile sol tarafında kanama olduğu tespit edildi. Bununla birlikte sol çene altındaki kemiklerde de kanama olduğu belirlendi. Ayrıca dikkat çeken bir diğer noktaya göre de Narin'in göğüs kısmında da hasar bulundu. Buna göre Narin'in öldürülme sırasında göğüs kısmına da baskı uygulanmış olabileceği tespit edildi.

Narin Güran'ın histopatoloji raporu Narin Güran'ın histopatoloji raporu

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ
Narin'in ortaya çıkan histopatoloji raporuna göre boğularak öldürüldüğü belirlendi. Boyun kasları ve boyun bölgesindeki kanamalar elle ya da bir nesne ile boğazı sıkılarak boğulduğuna işaret etti.

Güran cinayeti soruşturması devam ederken otopside tespit edilen başka bir detay ise Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Narin'in dişlerinin döküldüğü için örnek alınamadığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

8 yaşındaki Narin Güran8 yaşındaki Narin Güran

DİŞLERİ SÖKÜLDÜ MÜ?
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren'in "Üzülerek söylüyorum otopside Narin'in diş örneği alınamadı, dişleri dökülmüştü, deforme olmuştu" şeklinde ifadeler kullandı.

Salim Güran.Salim Güran.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, insan bedenin en sağlam bölgelerinin dişler ve iskelet olduğunu belirterek "Cansız bir beden günlerce dışarıda kalsa bile dişleri dökülmez. O nedenle dişlerin kendiliğinden dökülme olasılığı yok. Yani çürümeye bağlı da dökülmez. Suyun altında uzun süre kalmaya bağlı da dökülmez. Bir dış müdahaleyle ancak mümkün olabilir. Yani tek tek çekilmesi lazım ya da kırılması lazım. Diş çekmek profesyonel çaba ister. Kolay bir şey değil. Birkaç dişin belki süt dişlerde kayıp olabilir ama diğer dişlerde bir problem olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Nevzat Bahtiyar.Nevzat Bahtiyar.

ENES CİNAYET İÇİN Mİ ÇAĞRILDI?
Narin Güran cinayetinde, ağabey Enes Güran'ın, olaydan bir gün önce çalıştığı Malatya'dan Diyarbakır'a dönmesi "Enes cinayet için mi çağrıldı?" sorusunu da akıllara getirdi.

Tutuklu ağabey Enes Güran ifadesinde, "Ağabeyim Baran askere gideceği ve kuzenimin düğünü olduğu için iş yerinden izin aldım" dedi. Enes'in kolundaki diş İzleri ve sırtındaki tırnak izleri şüphelerin üzerinde toplanmasına neden olmuştu.

Enes Güran.Enes Güran.


Öte yandan Narin'in en son kameraya yansıdığı saat ile Nevzat Bahtiyar'ın dere kenarında aracının park halindeyken görülmesi arasındaki bilinmeyen 18 dakika da çözüldü.

VİLLA İNŞAATINDA BEKLEDİ
Narin'in cesedini amcası Salim Güran'dan alarak dereye gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar, cesedi aldıktan sonra derenin kuzeybatı istikametindeki bir dakika mesafedeki villa inşaatlarında 18 dakika kaldığı belirtildi.

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra 11 Eylül'de serbest bırakılan köy imamı R.K.'nın cep telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edildi. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyarbakır Valiliği tarafından köy imamı R.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN