11 ayın sultanı Ramazan'ı eda eden İslam coğrafyası Ramazan Bayramı'nı kutluyor.
Terör devleti İsrail'in Gazze'de işlediği kesintisiz soykırımı gölgesinde mazlum Filistin halkı ve Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya akın etti.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'da cuma namazının 60 binden fazla Müslümanın katılımıyla eda edildiği belirtildi.
İsrail polisi sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapan Eski Şehir çevresinde demir bariyerlerle konuşlandı.
İŞGALCİ İSRAİL POLİSİNDEN AKSA'YA ABLUKA
Mescid-i Aksa'nın Bab'ul Esbat (Aslanlı Kapı) ve diğer kapılarında İsrail polisi, kimlik kontrolü yaptığı bazı Filistinlilerin Aksa'ya girişine izin vermedi ve bu Filistinlileri kontrol noktalarından geri çevirdi. İsrail polisinin geri çevirdiği Filistinliler Aksa'nın dışında Eski Şehir'in farklı noktalarında yollarda namaz kıldı.
Sabah namazından itibaren Doğu Kudüs'ün sokaklarına çok sayıda güvenlik gücü konuşlandırıldı ve Eski Şehir bölgesi çevresindeki birçok cadde kapatıldı.
İsrail, yalnızca kısıtlı sayıdaki Müslümanın, işgal altındaki Batı Şeria'dan gelerek Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmasına izin verdi.
Filistinliler, Gazze'de İsrail ordusunun bombardımanı altında insanlık felaketine karşı yaşam mücadelesi veren Filistinli soydaşlarının durumu karşısında bayramı buruk karşıladı.
İsrail, Batı Şeria'da yaşayan 55 yaş üstü Filistinli erkek ve 50 yaş üstü kadınların izin almaları durumunda cuma günleri ve bayram namazında Kudüs'e girebilmelerine izin veriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs arasında 2003'te inşa edilen beton duvar boyunca çok sayıda İsrail askeri kontrol noktası bulunuyor.
İsrail olağan günlerde özel izinliler dışında Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor.
Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor.
"BAYRAM GÜNLERİNİ KÜSKÜNLERİN BARIŞMASINA VESİLE KILMAK GEREKİR"
Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) çocuk, kadın, yaşlı herkesi bayram namazına davet ettiği biliniyor. Bayram günlerinde asrı saadetten bu yana ikramlar ve kutlamalar yapılıyor.
Bayram günlerini küskünlerin barışmasına vesile kılmak ise çok önemli. Küçüklerin büyüklerin yanına gitmesi, yaşadıkları yer uzaksa ve gidemiyorlarsa telefon açmaları, tebrik mesajları göndermeleri ve gönül almaları ise bayramı bayram yapan önemli bir husus.
SOYKIRIMIN GÖLGESİNDE BAYRAM NAMAZI
Gazze'deki Filistinliler ise aylardır devam eden soykırıma rağmen Gazze'de bayram namazını eda etti.
Gazze'de yerinden edilen Filistinliler, Gazze'nin güneyindeki Refah'ta El Faruk Camii kalıntılarının yanında bayram namazını kıldı.