AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopterler ile Rus jetlerinin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki Salihiyyin, Firedevs ve Salahaddin semti ile kentin Kafr Hamra beldesi ve Hreytan ilçesine ''vakum ve varil'' bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivil yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı.
Rejime ait helikopterin İdlib'in el Bara köyüne düzenlediği varil bombalı saldırıda ise 8 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Saldırıda yaralananlar, bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldı.
İdlib ve Halep'teki saldırıda büyük maddi hasar oluştuğunu kaydeden yetkililer, Halep'teki bombardımanda çok sayıda aracın da zarar görerek kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Bu arada başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki yerel aktivistlerden Ammar el Buşi ise rejime ait savaş uçaklarının Şam'ın Şifoniye beldesine düzenlediği 15 hava saldırısında çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.
Buşi, savaş uçaklarının bombardımanında bazı yerlerde maddi hasarın meydana geldiğini ve bölgeden yoğun dumanların yükseldiğini aktardı.
Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları, saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Rejim uçakları, alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor. Nokta atışı yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor.
Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçaklarının en az ikisi bir arada havalanıp saldırıyor.
Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntılarından eski nesil olanlar saldırıların rejime, yeniler ise Ruslara ait olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan muhalifler uçakları, üsler çevresinde ve ülkenin kilit noktalarında ekipmanlarla konuşlandırılmış gözetlemecilerden oluşan "rasat sistemi" ve "telsiz şifrelerini kırma ve dinleme" ile büyük ölçüde tespit edebiliyor.