Terörist tencere

Boston'daki kanlı eylemin failleri hala bulunamadı. Tek ipucu, saldırıda kullanılan düdüklü tencere parçaları oldu. Korkan Amerikalılar ise her pakete potansiyel bomba gözüyle baktı

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :18 Nisan 2013
Terörist tencere

İÇİNDEKİLER

ABD'de, 11 Eylül'ü hatırlatan kanlı saldırının ardından, içine bombaların konulduğu düdüklü tencere parçaları kaldı. Geçen Pazartesi günü düzenlenen Boston Maratonu'nda, bitiş çizgisine yakın patlatılan 2 ayrı bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 177 kişi ise yaralandı. Olayın ardından 3 gün geçmesine rağmen saldırıyı üstlenen olmadı. Saldırıyla ilgili bir kişi sorguya alındı. Kanlı olayla ilgili tek ipucu ise 3 can alan bombaların düdüklü tencerelerin içine konulmasıydı. Tencereler daha sonra içlerinde metal parçaları bulunan siyah çantalarda saklanmıştı.

'MUTFAKTA BOMBA YAPIMI'
El yapımı bombaların düdüklü tencerede patlatılması ise gözleri, El Kaide'nin "Annenizin mutfağında nasıl bomba üretirsiniz" adlı kitapçıklarına çevirdi. ABD basını, Boston'daki saldırının tipik bir El Kaide'nin kitapçığından etkilenen ve "Yalnız Kurt" olarak nitelenen radikal eylemcilerin işi olduğunu belirtti. Bu arada güvenlik güçleri bomba kalıntılarının fotoğraflarını basına dağıttı. Amerikalılar'ı ise bir korku sardı. Amerikalılar, karşılaştıkları tüm paketlere, "potansiyel bomba" gözüyle bakmaya başladı.

►BOSTON KAN GÖLÜNE DÖNDÜ!

ŞÜPHELİ PAKET İHBARI YAĞDI
New York, Massachusetts, Missouri, California, New Jersey, Washington ve Pennsylvania eyaletlerinde yüzlerce şüpheli paket ihbarı yapıldı. New York Polis Departmanı Polis Şefi, sadece son 24 saat içinde 77 şüpheli paket ihbarı aldıklarını söyledi.

2. BOMBA BU ÇANTADAYDI
FBI, Boston Maratonu bombacılarını tespit etmek için yüzlerce kamera kaydını taradı, "Dünyanın öbür ucuna kadar kovalıyacağız" açıklaması yaptı. Ajanlar ikinci patlamanın, bitiş çizgisine yakın posta kutusunun önündeki çantaya yerleştirilen bombadan kaynaklandığını düşünüyor. Ortaya çıkan görüntüler ise bu düşünceyi adeta belgeliyor. Bu arada bölgede yaşayan Müslümanlar için güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor.