2018 ÖSYM Kaymakamlık sınav sonuçları belli oldu! ÖSYM Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonucu sorgula

2018 ÖSYM Kaymakamlık sınav sonuçları belli oldu! Kaymakam adaylarının merakla beklediği sınav sonuçlarını sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonuçlarına nasıl itiraz edilir? İşte detaylar...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Eylül 2018 , 20:09 Güncelleme Tarihi :27 Eylül 2018 , 20:09
2018 ÖSYM Kaymakamlık sınav sonuçları belli oldu! ÖSYM Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonucu sorgula



2018 ÖSYM Kaymakamlık sınav sonuçları belli oldu. 2 Eylül 2018 tarihinde yapılan kaymakam adaylarının merakla beklediği İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı sonuçları belli oldu. Kaymakam adayları sınav sonucunu aşağıdaki kaymakamlık giriş sınavı sonuçları sorgulama ekranından öğrenebilir. Peki Sınav sonucuna nasıl itiraz edebilirsiniz? Ne yapmanız gerekiyor detayları haberimizde.



İLK 400 ADAY MÜLAKATA GİRMEYE HAK KAZANACAK

İlk 400 aday ve 400. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde "İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihleri İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilecektir.", 70 ve daha yüksek puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde "Kontenjan nedeniyle mülakata çağrılmadınız.", 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise "Kazanamadınız." ibaresi yer alacaktır.

ÖSYM 2018-KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇLARI SORGULA



TOPLAM 100 SORU YÖNELTİLDİ

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (14), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (10) ve Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18), Türkiye'nin İdari Yapısı (14), Türkiye'de Mahalli İdareler (9), Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluştu.

2018 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2018- Kaymakamlık), 2 Eylül 2018 tarihinde Ankara'da yapıldı. Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı.



KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada "Genel Amaçlı Dilekçe" örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme konulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır.




Aday, dilekçenin aslını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve internet erişim şifresi ile edinecektir.




Adayın https://ais.osym.gov.tr adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday internet erişim şifresini kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da ÖSYM'nin internet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (Sınava Giriş Belgesini edinme, sonuçları öğrenme, bireysel başvuru ve tercih yapma, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi, hiç kimse ile paylaşmaması ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen veya yeniden edinmek isteyen adaylar, T.C. Kimlik Numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarıyla şahsen ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine başvurmalıdırlar.

GENEL AMAÇLI DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ


Dilekçe yazılmaması gereken konular:
Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve internet erişim şifresi ile kendileri gerçekleştirecektir.

1) "Kimlik Bilgileri"nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS'te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM'deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından
https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yapılacaktır.

2) "Sınava İlişkin Bilgileri" veya "İletişim Bilgileri" alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği https://ais.osym.gov.tr internet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.



3) "Eğitim Bilgileri" alanındaki bilgilerde ekleme/düzeltme/değişiklik ile ilgili konular.

Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:
Adaylar aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazabilecektir:

Engelli adaylar için sağlık kurulu raporu ile engel durumunu belirttiği engelli olarak sınava girme isteği

Sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği



Yabancı uyruklu adaylar için uyruk bilgilerinde değişiklik isteği (Değişikliğe esas belgenin onaylı örneği ile)

Aday İşlemleri Sisteminde mevcut olan fotoğrafın değiştirilmesi isteği