2019-2020 Anadolu ve düz lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? LGS lise kayıtları için gerekli belgeler neler?

Lise kayıtları 2018 MEB son dakika açıklaması vatandaşlar tarafından araştırılıyor. LGS lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak sorusu merak edilen konular arasında yerini aldı. LGS Lise yerleştirmeleri sonucunda bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, düz liselere kayıt için aşağıdaki belgeleri hazırlamak zorundalar. Gerekli olan bu evrakları tamamladıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları –açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :03 Temmuz 2019 , 08:58 Güncelleme Tarihi :03 Temmuz 2019 , 08:58
2019-2020 Anadolu ve düz lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? LGS lise kayıtları için gerekli belgeler neler?

İÇİNDEKİLER

Lise kayıtları 2019-2020 MEB son dakika açıklaması vatandaşlar tarafından araştırılıyor. LGS lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak sorusu merak edilen konular arasında yerini aldı. LGS tercihlerinin başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci liselerini seçecek. Yerleştirme sonucunda ise bu sefer lise kayıt işlemleri başlayacak. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 2019-2020 Eğitim dönemi, 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. İşte LGS lise kayıtları için gerekli belgeler neler? 2019-2020 lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak?

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKULLAR KAYIT TAKVİMİ

Bir okula ön kayıt yaptıra bilmeniz için sizin puanınızın okulun ilan ettiği puana denk veya üzerinde olması gerekir.Puanınızın yettiği birden fazla okula ön kayıt yaptırabilirsiniz.Birinci ön kayıt dönemi sonunda yapılan başvurular puan sırasına göre dizilerek asıl liste ve yedek liste oluşturulacaktır.Birinci kayıt döneminde asıl listesine girdiğiniz okula kayıt işlemini kesinleştirmeden önce, daha çok istediğiniz özel okulun kayıtlarında, açık olup olmadığını en son giren öğrencinin puanının sizin puanınıza ne kadar yakın olduğunuzu araştırınız.

İkinci ve üçüncü ön kayıt sonrası kesin kayıtlarda saat 15:00'e kadar kesin listede olanların, saat 15:00'den sonra açık kalması durumunda ön kayıt yaptırmış olanların kesin kayıtları yapılacaktır.Serbest kayıt günlerinde her özel okul kendi kayıt yöntemini internet sitesinden ilan eder.

LİSE KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

1-Öğrencinin kan grubunu gösteren resmi belge.

2-muvaffakat formları(okulumuzda verilecek)

NOT:Zamanında kayıt belgelerinin tamamlanması zorunludur.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİ KİMLİK FOTOKOPİSİ (2 ADET)

VELİ KİMLİK FOTOKOPİSİ (1 ADET)

ÖĞRENCİYE AİT 4 ADET FOTOĞRAF (SON 6 AY İÇİNDE ÇEKİLMİŞ)

ÖZEL ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİ KAYDI SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2. Mezun olduğu okuldan puanını gösterir belge

3. Puan Belgesi(Okul Müdüründen onaylı)

Düz Lise Kayıt İşlemleri nasıl oluyor?

LGS Lise yerleştirmeleri sonucunda bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, düz liselere kayıt için aşağıdaki belgeleri hazırlamak zorundalar. Gerekli olan bu evrakları tamamladıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz.

Anadolu Lise Kayıtları İçin Belgeler:

1- 6 adet fotoğraf,

2- Nüfus Cüzdanının fotokopisi,

3- Öğrenim Belgesinin aslı,

4- Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"(Nüfus Müdürlüklerinden alınacaktır.)

Düz Lise Kayıt İşlemleri nasıl oluyor?

LGS Lise yerleştirmeleri sonucunda bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, düz liselere kayıt için aşağıdaki belgeleri hazırlamak zorundalar. Gerekli olan bu evrakları tamamladıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz.

Anadolu Lise Kayıtları İçin Belgeler:

1- 6 adet fotoğraf,

2- Nüfus Cüzdanının fotokopisi,

3- Öğrenim Belgesinin aslı,

4- Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"(Nüfus Müdürlüklerinden alınacaktır.)

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1.ADIM: Nakil işlemlerinin ilk basamağı boş kontenjanların kontrolüdür. Nakil başvurusu okullardaki boş kontenjanlara göre yapılmaktadır ki MEB'in LGS 2018 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

2.ADIM: Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor.

3.ADIM: Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz.

4.ADIM: Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

MERKEZÎ ve YEREL YERLEŞTİRME ESASLARI

1.5.1. Merkezî Yerleştirme

a) Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

b) Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır.

c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul

tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.

1.5.2. Yerel Yerleştirme

a) Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır.

b) Tercih edilen lise bakımından;

i. Öğrencilerin, ikamet adresine göre bulunduğu "Kayıt Alanı"ndan okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden "Komşu Kayıt Alanı"ndaki öğrencilerden; "Komşu Kayıt Alanı"ndaki öğrenciler de "Diğer" Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden avantajlı olacaktır.