2019 KYK burs ve kredi miktarı ve ücretleri açıklandı

KYK burs miktarı 2019! Uzun süren üniversite sınavı maratonu bugün YKS tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla son buldu. Sonuçların açıklanmasının ardından kayıt heyecanı başlayan adaylar KYK burs başvuruları ile ilgili araştırmalar da yapmaya başladı. Konuyla ilgili merak edilen detay ise KYK burs miktarının bu yıl ne kadar olacağı şeklindeydi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :07 Ağustos 2019 , 09:17 Güncelleme Tarihi :14 Ağustos 2019 , 13:40
2019 KYK burs ve kredi miktarı ve ücretleri açıklandı

İÇİNDEKİLER

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan burslara dair üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) burs ücretlerindeki artış belli oldu. Bugün YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK burs başvurusu yapacak olan öğrenciler KYK burs miktarını araştırıyor. Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinden kabul edilmektedir.

2019 YILI KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ!

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 470 TL'den 500 TL'ye,

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 940 TL'den 1000 TL'ye,

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt ve burs başvurularının hangi tarihte başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl başvurular Ekim ayında başlamıştı. Bu yıl yine başvuruların aynı zamanlarda başlaması bekleniyor.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinden kabul edilmektedir. Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK

Kurumun Kuruluş Nedenleri:

Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde yüksek öğrenim birkaç büyük merkezde bulunan üst düzey medreselerce yerine getirilmekteydi. Büyük merkezler dışında ikamet eden halkın, çocuklarına öğrenim yaptırma, ulaşım, barınma, iaşe, kitap, para gibi sorunlarında sıkıntılar doğmuş, bu sorunlara çare bulabilmek için çabalar harcanmış bu nedenle, medreselerin bulundukları bilim merkezlerinde kuruluş amaçları doğrultusunda teşkilatlanması ve kendi içlerinde bütünleştirilmesi yoluyla "Külliyeler" oluşturulmuştur.