LGS soru destek paketi ve LGS Nisan ayı örnek soruları yayınlandı. LGS tarihi değişti mi? 2020 LGS ne zaman yapılacak? LGS tarihinin değişebileceği yönündeki iddialara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt verdi. Bakan Selçuk; sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "LGS ile ilgili şu anda bir tarih değişikliği yok. Ama koşullar değiştiğinde bir zaruret olursa, bu meseleyi yeniden ele alırız." dedi. Bakan Selçuk bir müjde daha verdi. LGS Nisan ayı örnek sorularının ve soru destek paketinin yayınlandığını duyurdu. Haberimizden LGS örnek sorulara ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.
LGS 2020 NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzaktan eğitimle öğrencilere eğitim desteğini sürdürürken, sunduğu yeniliklerle de hizmet çeşitliliğini artırıyor.
Bakanlık, LGS kapsamında merkezi sınava girecek öğrenciler için her ay yayımladığı örnek soru kitapçığını, bu süreçte ayda iki kez sunmaya başlamıştı. Bakanlık şimdi de 8. sınıf öğrencileri için birinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik 516 sorudan oluşan LGS çalışma soruları destek paketini yayımladı.
MEB, 8. sınıflara yönelik ayda iki kez çalışma soruları destek paketi yayımlamayı hedefliyor.
Destek paketine, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "odsgm.meb.gov.tr" internet adresinden erişilebilecek.
LGS SORU DESTEK PAKETİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
NİSAN AYI ÖRNEK SORULARI
8'inci sınıf öğrencilerinin sorumlu olduğu sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak. İki bölümden oluşan LGS'nin birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan soruları yer alacak. Birinci bölüm için adaylara 75 dakika süre tanınacak. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve adaylara 80 dakika süre tanınacak.
LGS NİAN AYI ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ
2020 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?
MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte LGS sınavının bu yıl hangi tarihte yapılacağı belli oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.
LGS SINAVDA ÇIKACAK KONULAR
Öğrencilerin LGS'de sorumlu olacak 8. sınıf konuları
TÜRKÇE
Söz Varlığı
T.8.3.5. Bağlamdan yararlanarak bilmediği kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin eder.
T.8.3.6. Deyim, atasözü ve özdeyişlerin metne katkısını belirler.
T.8.3.7. Metindeki söz sanatlarını tespit eder.
T.8.3.9. Fiilimsilerin cümledeki işlevlerini kavrar.
T.8.3.10. Geçiş ve bağlantı ifadelerinin metnin anlamına olan katkısını değerlendirir.
T.8.3.11. Metindeki anlatım biçimlerini belirler.