ÖSYM DHBT SONUÇ EKRANI 2024! KPSS DHBT sonuçları açıklandı mı? DHBT tercihleri ne zaman başlayacak?

2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumuna katılan binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyordu. 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen DHBT sınavının ardından gözler ÖSYM'nin sonuç açıklama takvimine çevrilmişti. Adaylar sınav sonuçlarına osym.gov.tr adresinden erişebilecekler.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :16 Ekim 2024 , 06:12 Güncelleme Tarihi :16 Ekim 2024 , 10:06
ÖSYM DHBT SONUÇ EKRANI 2024! KPSS DHBT sonuçları açıklandı mı? DHBT tercihleri ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekleyen adaylar, gözlerini ÖSYM'nin sonuç ekranına çevirmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyen adaylar için kritik önem taşıyan bu sınavın sonuçları tercih sürecinde belirleyici olacak.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sınavı Sonuçları Açıklandı

22 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı'nın (DHBT) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI

https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulayabilirsiniz.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Henüz konu hakkında resmi açıklama gelmedi. Detaylar netleştiğinde haberimizde yer alacaktır.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

KPSS DHBT SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar, KPSS DHBT sınav sonuçlarına ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ulaşabilecek.

Sonuç ekranında adayların doğru yanlış sayıları ile ilgili öğrenim düzeyindeki KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları yer alacak.

ÖSYM DHBT SONUÇ EKRANI 2024! KPSS DHBT sonuçları açıklandı mı? DHBT tercihleri ne zaman başlayacak?

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

DHBT sınava katılacak adaylar için öğrenim düzeylerine göre hesaplanacak olan KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları, KPSS sonuç bilgileri içinde yer almayacak, DHBT sonuç bilgileri içinde yer alacaktır. Adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanlarının hesaplanabilmesi için DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyde KPSS'ye girmemiş adayların puanları hesaplanmayacaktır.

800800

Yani aday ön lisans düzeyinde DHBT'ye girmiş ise KPSS düzeyinde girdiği sınavında önlisans olması gerekmektedir aksi takdirde dhbt puan hesaplama ilgili aday için yapılmayacaktır.