Fransız siyasetçiler Filistin'e destek veren Türk üniversitesini AB'ye şikayet etti!

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) İslam düşmanı Fransız siyasetçiler, Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir'in katil İsrail'e yönelik eleştirileri ve Filistin halkına destek açıklamalarını gerekçe göstererek, üniversite ile Avrupa Birliği (AB) arasında süren Erasmus+ programının iptali için AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e mektup yazdı.

Giriş Tarihi :03 Ekim 2024 , 12:45 Güncelleme Tarihi :03 Ekim 2024 , 12:49
Fransız siyasetçiler Filistin’e destek veren Türk üniversitesini AB’ye şikayet etti!

İÇİNDEKİLER

AP'den bazı Fransız milletvekilleri ve Fransa'nın eski bakanlarından Nadine Morano, sosyal medya üzerinden paylaştıkları mektupta Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni "Hamas'a yakın" olmakla suçlayarak, AB'nin bu üniversiteyle olan ilişkisini derhal kesmesini talep etti.

Fransız siyasiler, katil İsrail'in işgaline karşı Filistin halkının yanında duran üniversitenin Hamas'ı desteklediğini iddia ederek, Erasmus+ ortaklığını "skandal" olarak nitelendirdi.

Mektupta, üniversitenin eğitim programında İslam'ın merkezi bir rol oynadığı ifade edilerek, Rektör Şehmus Demir'in İsrail'e yönelik eleştirileri ve Filistin halkına destek açıklamalarına değinildi.

Fransızlar Türk rektörü hedef aldı (Fotoğraf: Takvim)Fransızlar Türk rektörü hedef aldı (Fotoğraf: Takvim)

AVRUPA'DA İSLAM KARŞITLIĞI HIZLA YAYILIYOR

GİBTÜ'ye yönelik Müslüman karşıtı tutum, Avrupa'daki Müslüman karşıtı eğilimlerin derinleştiği ve aşırı sağcıların Avrupa Parlamentosu'nda güçlendiği bir süreçte ortaya çıktı. İslam karşıtı politikaların yalnızca güvenlik alanında değil, kültürel ve akademik işbirliklerinde de etkisini göstermeye başlaması dikkat çekiyor.

Fransız siyasilerin GİBTÜ'ye yönelik eleştirileri, Fransa'nın önde gelen haftalık gazetelerinden Journal du Dimanche'ta yayımlanan iddialara dayanıyor.