KPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? 2019 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan hesaplama işlemiyle ilgili araştırmalar sınava giren adaylar tarafından merakla araştırılıyor. KPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır sorusu merakla sorgulatılan konuların başında yer alıyor. Peki, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS hakkında bilgiler...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Temmuz 2019 , 00:26 Güncelleme Tarihi :27 Temmuz 2019 , 00:26
KPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? 2019 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

KPSS oturumlarına katılan adaylar arama motorlarında KPSS hakkında merak ettikleri detayları araştırıyor. "KPSS puan hesaplama işlemi" şu sıralar merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, KPSS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı...

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20-21 Temmuz tarihinde düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (2019-KPSS) Alan Bilgisi oturumlarının sınav sonuçları, 29 Ağustos'ta açıklanacak.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır.

KPSS P1, P2 ve P3 puan hesaplaması için diğer sayfalara geçiniz;

KPSSP1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi % 70, Genel Kültür testi ise % 30 etkilidir.Bu puan türü sadece Genel Yetenek – Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır.

Puan Hesaplama Formülü:

Genel Yetenek netiniz x 0.7

Genel Kültür netiniz x 0.3

+ 40= KPSSP1 puanınız.

Örneğin; 50 GY, 40 GK neti olan bir adayın puanı şu şekilde hesaplanır; 50 x 0.7= 35, 40 x 0.3=12, 35+12+40=87

KPSS P2 puan türü aşağıdaki alanlardan oluşmaktadır. Genel Yetenek: %60 Genel Kültür: %40

KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır.

Burada bilmeniz gereken P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrası hesaplanmasıdır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.

Yalnızca en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanmaktadır.

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.

KPSS P3 Puanının hesaplanmasında;

Genel Yetenek; %50

Genel Kültür; %50 ağırlığa sahiptir.

Yani her iki dersin de hesaplamadaki katkısı eşittir. Standart sapmadan bağımsız olarak her iki test de ham puana karşılık gelen netler ile eşit olarak değerlendirilir.

NOT: KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

ÖSYM'DEN SAAT UYARISI

"DİKKAT!

28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019-ÖABT sınavında adaylar sabah oturumu için, saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI"

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava giriş belgeleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile alınabilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ