MEB takvimi: Kasım tatili ne zaman başlıyor? Okullarda ara tatiller ne zaman? 2019 2020 okul tatilleri

Kasım tatili için geri sayım başladı. MEB tarafından yayınlanan 2019-2020 eğitim öğretim takvim ile birlikte tatillerin hangi tarihlerde yapılacağı belli oldu. Buna göre, ilk ara tatil kasım ayında yapılacak. Hafta sonu tatili ile birlikte toplam 9 gün olarak yapılak ilk ara tatilin hangi gün başlayacağı merak ediliyor. Peki, kasım tatili ne zaman başlıyor? Okullarda ara tatiller ne zaman? İşte 2019 2020 okul tatilleri...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :24 Ekim 2019 , 10:00 Güncelleme Tarihi :24 Ekim 2019 , 10:10
MEB takvimi: Kasım tatili ne zaman başlıyor? Okullarda ara tatiller ne zaman? 2019 2020 okul tatilleri

Kasım tatili ne zaman başlıyor? Milyonlarca öğrenci sınavlara hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da okul tatillerinin hangi tarihlerde yapılacağı konusunda araştırmalarına devam ediyor. MEB'in müjdelediği ara tatillerin ilki için geri sayım başladı. Tatil günlerini fırsat bilen öğrenciler ve velileri ilk ara tatil için plan yapmaya başladı. Peki, kasım tatili ne zaman başlıyor? Okullarda ara tatiller ne zaman? İşte 2019 2020 okul tatilleri...

KASIM TATİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN BAŞLIYOR?

18-22 Kasım 2019 tarihinde ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

Yeni eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. 20-31 Ocak 2020'deki yarı yıl tatilinin ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak.

2020 LGS TARİHİ AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihi 7 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI HER AY YAYIMLANACAK

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı.Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.

MESLEKİ EĞİTİMDE "KURUMSAL KALİTE" DÖNEMİ

Mesleki ve teknik eğitim veren eğitim kurumlarının tamamında kurumsal kaliteyi izlemek ve elde edilen bulgular temelinde kurumları sürekli iyileştirmek hedefiyle 9 Mayıs 2019'da "Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Kalite Güvencesi Yönergesi" yayımlanmıştı.

Bu kapsamda, bu dönem mesleki ve teknik ortaöğretimde proje okullarının tamamı, kurumsal dış değerlendirme sürecine tabi tutulacak.

246 okulun bir kısmının planlanan dış değerlendirmesinde birinci etap 14-18 Ekim'de tamamlandı, bir kısmında 4-8 Kasım'da tamamlanacak. Kurumsal dış değerlendirmede, kalite güvence sistemi ile ilgili eğitim alan yöneticiler ve öğretmenlerin yanı sıra ilk kez, sektör temsilcileri de yer alıyor.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mesleki ve teknik eğitim veren okulların tamamı için kalite güvence sistemi kurduklarını bildiren Özer, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede, öncelikle her bir okulumuz, kendi öz değerlendirme raporunu hazırladı. Öz değerlendirme raporları, her okulun kendi imkanları ve belirlenen temalarda hedeflerini, hedeflerine ulaşma süreçlerini, bu süreçleri nasıl iyileştireceklerini ve hedefler doğrultusunda yaptıklarını kanıta dayalı bir şekilde içeriyor. Bu dönem sektörlerle imzaladığımız iş birliği protokolleri ile proje kapsamına aldığımız okullarımızı dış değerlendirmeye aldık. Burada öncelikli amacımız, okullarımızda kalite kültürünü geliştirmek ve böylece kalitelerini sürekli iyileştirmeleri için onlara destek vermektir. Süreç tamamlandığında, kurumsal dış değerlendirmeye yönelik bir değerlendirme raporu da yayımlayacağız. İyi uygulama örneklerinin tüm okullarımıza yaygınlaştırılması ile ilgili de çalışmalar yapacağız."

Kurumsal dış değerlendirmede, bu dönem proje okullarına öncelik verdiklerinin altını çizen Özer, "Son bir yılda, sektörlerle çok güçlü iş birlikleri kurduk ve bu iş birlikleri kapsamındaki okullarımızı proje okulları yaptık. Sektörleri eğitim süreçlerine dahil ettiğimiz gibi kalite süreçlerine de dahil ettik. Dış değerlendirme ekiplerine sektör temsilcileri ilk kez katıldılar." diye konuştu.

Özer, yaptıkları çalışmaların sadece kalite süreçlerini iyileştirmeyeceğini, aynı zamanda sektörlerde de mesleki eğitimin kalitesi ile ilgili uluslararası standartlarda kültürün yaygınlaşmasına katkı vereceğini vurguladı.

PROJE OKULLARI, MÜKEMMELİYET MERKEZLERİNE DÖNÜŞÜYOR

Özer, proje okullarını, bulundukları bölgelerde mesleki ve eğitimde mükemmeliyet merkezlerine dönüştüreceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, mükemmeliyet merkezlerine dönüşecek proje okullarına ilişkin şunları kaydetti:

"Her ilimizde en az bir proje okulumuz bulunuyor. Bu okullarımızı sürekli güçlendiriyoruz. Zaten sektör temsilcilerinin de aktif katkıları söz konusu. Dolayısıyla her bir okulumuzu nihayetinde eğitim verdikleri alanlarda birer mükemmeliyet merkezine dönüştüreceğiz. Bu okullarımızdan mezun olanların istihdam kapasiteleri de oldukça yüksek. Sonuç olarak diğer okullarımız için de rol model olacaklar ve geliştirdikleri iyi örnekler ve uygulamalar, bulundukları bölgelerdeki diğer okullarımızda yaygınlaştırılacak. Bu süreç mesleki ve teknik eğitimin algısına da olumlu katkı sağlayacaktır."