ÖSYM'den son dakika müjdesi! DGS sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinde açıklandı! DGS sonucu sorgulama sayfası

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte DGS sonuçlarının açıklandığı bildirildi. 30 Haziran'dan bu yana sonuçlarını heyecanla bekleyen öğrenciler sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Öte yandan DGS cevap kağıtları ve aday cevapları da erişime açıldı. İşte 2019 DGS sonuçları sorgulama sayfası...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Temmuz 2019 , 15:32 Güncelleme Tarihi :25 Temmuz 2019 , 15:38
ÖSYM’den son dakika müjdesi! DGS sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinde açıklandı! DGS sonucu sorgulama sayfası

İÇİNDEKİLER

DGS sonuçları, ÖSYM tarafından son dakika olarak duyuruldu. Önlisans mezunlarının katılım sağladığı DGS 30 Haziran'da yapılmıştı. DGS'ye katılan öğrenciler tercih dönemi öncesinde sonuçlarını görüntüleyerek hazırlık yapmak istiyorlar. Peki, DGS sonuçları nasıl öğrenilir? DGS cevap kağıtları ve aday cevapları nasıl görüntülenir? İşte 2019 DGS sonuçları sorgulama sayfası...

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2019 DGS sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden açıklandı. DGS'ye katılan öğrenciler sonuçlarını merak ediyor.

30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'ye katılan öğrenciler, bu adres üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte sonuçlarını öğrenebilecekler.

2019 DGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

DGS CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceliyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Temmuz 2019 tarihinde saat 15.00'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir."

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019 DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için tercihlerin ne zaman alınacağı da henüz belli olmadı. 2018 yılında DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış, tercihlerde 7-14 Eylül 2018 tarihleri arasında alınmıştı. Buna göre, 2019 DGS tercihlerinin de Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Resmi olarak tarih açıklandığında takvim.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS TERCİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.