Yerleştirme hangi puana göre yapılacak? YKS tercihlerinde sıralama mı önemli puan mı 2024? Üniversite tercih süresi ne kadar?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarıyla birlikte üniversite adayları için heyecanlı bir tercih dönemi başlıyor. Bu yıl, ilk kez açılan yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni bölümler, adayların dikkatini çekiyor. Peki, YKS tercihleri sıralamaya göre mi yoksa puana göre mi yapılmalı? Bu yıl başarı sıralaması uygulaması devam ediyor mu? İşte merak edilenler...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Temmuz 2024 , 07:26 Güncelleme Tarihi :25 Temmuz 2024 , 07:27
Yerleştirme hangi puana göre yapılacak? YKS tercihlerinde sıralama mı önemli puan mı 2024? Üniversite tercih süresi ne kadar?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları için heyecan verici bir süreç başlıyor. Kılavuza göre, YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adayların, ilgi ve yeteneklerine göre, iş gücü piyasasını dikkate alarak tercihte bulunmaları oldukça önemli. Peki, YKS tercihleri sıralamaya göre mi yoksa puana göre mi yapılmalı? Başarı sıralaması uygulaması bu yıl da devam ediyor mu? İşte detaylar...

YKS tercihleri sıralamaya göre mi puana göre mi yapılmalı, kaç tercihte bulunulabilir?

Adaylar, puana değil sıralamalarına göre tercihte bulunmalı. YKS tercihlerinde, geçen yılın sıralamaları önemli bir faktör olmalı. Daha detaylı incelemeler için güncellenen YÖK ATLAS verilerine göz atılmalı.

YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Adayların tercihlerinin baştan birkaçını "puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilgisini göz önüne alarak belirlemeli, buralara en çok istenen programlar yazılmalı.

Ancak, kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen bir programa tercih listesinde yer vermemeli. Adayların tercih listelerindeki programların sırasının istek sıralarına uygunluğu kontrol edilmeli.

Bu yıl başarı sıralaması uygulaması devam edecek mi?

Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hukuk, mimarlık, mühendislik ve öğretmenlik programlarını tercih edebilmek için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulaması sürüyor.



Buna göre, bu yılki hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde EA en düşük 125 bininci, mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 300 bininci, mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 250 bininci, tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 50 bininci, öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde ilgili puan türünde en düşük 300 bininci, eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 100 bininci, diş hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY en düşük 80 bininci olmak gerekecek.