'MALİYETLER DÜŞECEK'
Embriyo transfer yöntemiyle yerli ineğin karnında büyüyen Angus yavrusunun henüz anne karnındayken hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasını da sağladıklarını ifade eden Öğün, şunları söyledi: "Bu şekilde, saf kan yerli Angus ırkına sahip oluyorsunuz. Bu maliyetleri de aşağı çekecektir. Bir düve 2-3 bin dolar iken, bu yöntemle 300-400 dolara buzağı temin etmiş oluyoruz. Avustralya'da bu işi çok kârlı yapan bir takımı Türkiye'ye getireceğiz. Embriyoların mikroskop altındaki kalitesini ölçerek, buzağıların doğumunu 300-400 dolar arasında temin edebilecek kapasiteye sahip. Bu iş için Türkiye'deki ekip hazır."
'KORKULAR YERSİZ ÜRETİM GÜVENİLİR'
Ticari bakımdan tüp Angus üretiminin bir ilk olacağını vurgulayan AET yetkilisi Sinan Öğün, bu ırkın en az 400 bin adede ulaşana kadar et fiyatlarına etki yapamayacağını ifade etti. Öğün, bazı kesimlerin 'Bunlar yabani, bizim iklimimize uymaz' diye endişe duyduğunu, ancak bu endişelerin yersiz olduğunu, bu üretim şeklinin Türkiye'nin her yerinde güvenle yapılabileceğini söyledi.