Elektrikli ve çevreci otomobillerle ilgili Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sundukları strateji belgesinde ayrı bir bahis açtıklarını söyleyen Ergün, şöyle konuştu: "Burada teşviklerle ilgili konular da bulunuyor ama henüz ele alınmadı. Tüketicinin kafasındaki sorular da daha cevap bulmuş değil.
Konunun 2011'de önemli mesafe alacağını düşünüyorum."
Koç isterse destek veririz
Mustafa Koç'un "TOFAŞ'ın B ve C segmentinde yeni bir otomobile ihtiyacı var. Ortağımızı iknaya çalışıyoruz" sözünü değerlendiren Bakan Ergün, şöyle konuştu: "Türkiye'deki otomobil üretim kalitesi ve tüketici talebi zaten kendi başına ikna edici unsurlar. Bulgaristan'da bin kişiden 335'i, Almanya'da 600'ü, Türkiye'de 135'i otomobil sahibi. Bunlar ikna edici özellikler. Ama bizden katkı, destek isterlerse kaçınmayız."
AVM yasası düzen getirecek
Alışveriş merkezlerinin (AVM) denetime açılması gerektiğini belirten Ergün, yeni yasanın bu konuda bir düzen getireceğini söyledi. Ergün, "Yasayla AVM'ler düzene girerken, esnaf da değişim ve dönüşümünü tamamlayarak ekonomideki yerini sağlamlaştıracak. Yasayı seçime kadar çıkartmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
IMF'CİLER FESAT ÇIKARMAK İSTEDİ
Hükümetin vazgeçtiği ve tartışmalara yol açan Mali Kural'a da değinen Bakan Ergün, bu konuda 3 ayrı haksızlık yapıldığını belirtti:
1- Sanki hükümet daha önce mali disipline uymuyormuş, bu formül her şeyi düzeltecekmiş gibi bir hava oluştu ve hükümetin geçmişine haksızlık yapıldı.
2- Bu kuralın kurtuluş reçetesi olacağı tartışılıp, sanki gelecekte mali disiplinin uygulanmayacağı havası oluşturulup hükümetin geleceğine de haksızlık yapıldı. Aynı şeyi 'IMF olmazsa batarız' diyerek de yapıp hükümetin iradesini yok saymaya çalıştılar.
3- Mali Kural'ı bahane ederek Başbakan Yardımcısı ve diğer bakanlar arasında çatışma vesilesi yapılmaya çalışıldı. Hükümet üyeleri arasında 'nasıl fesat çıkartırız' diye düşünüldü.