Özge'nin hesabına 40 Fulden'e 30 bin lira

70 milyon liralık yolsuzluğa imza attığı öne sürülen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Özışık'ın, manken ve şarkıcılara da para akıttığı iddia edildi

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :02 Aralık 2010
Özge’nin hesabına 40 Fulden’e 30 bin lira

İÇİNDEKİLER

Kayseri Şeker Fabrikaları'ndaki yolsuzluk operasyonunun yankıları sürüyor. 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında önceki gün Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Özışık'la birlikte 30 kişi gözaltına alındı. Özışık'la bağlantıları tespit edilen manken Özge Şenocak önceki gün, şarkıcı Fulden Uras da dün tanık olarak ifade verdi. Şenocak'a, Özışık'a bağlı şirket hesaplarından aktarılan 40 bin lira soruldu. Şenocak, "Vedat Ali Özışık'la bir eğlence mekanında tanıştık. Ben para almadım. Hesabıma yatan para babamın iş ortakları tarafından yatıyor olabilir" dedi. Şenocak, Özışık'la yaptığı Kıbrıs tatili sorusuna ise, "Kıbrıs'a tatile gittik. Uçak paralarını ben ödedim. Diğer harcamaları bilmiyorum" yanıtını verdi.

'ANNEMİN DOSTU'
Vedat Ali Özışık'ın şarkıcı Fulden Uras'ın hesabına da 30 bin lira aktardığı, son model bir Mercedes 200 SLK otomobil aldığı, şirkette çalışan Y.B.K.'yı da şoför olarak görevlendirdiği öne sürüldü. Aracın trafik cezalarının bile Özışık tarafından ödendiği iddia edildi. Uras, hediye otomobil iddialarını "Öyle bir şey yok. 10 yıldır tanıyorum. Annem daha iyi tanıyor. Onun dostu" diye yanıtladı. Öte yandan Maliye Hesap Uzmanları, MASAK ve emniyetin yaptığı araştırmada, Özışık'ın 70 milyon liralık yolsuzluğa imza attığı öne sürüldü. Özışık'ın 8 ildeki akrabaları üzerine kayıtlı mal varlıklarına da tedbir konuldu.

ŞOFÖR BONUSLU MERCEDES SORUSU
Manken Özge Şenocak ve şarkıcı Fulden Uras, tanık olarak ifade verdi. Uras, Vedat Ali Özışık'ın kendisine, şoförüyle birlikte lüks otomobil hediye ettiği iddiasını yalanladı.

DUBAİ TATİLİ FATURASI 70 BİN EURO
2003 yılından beri Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı'nı yapan Vedat Ali Özışık'la ilgili iddalar üzerine 300 sayfalık bir rapor hazırlandı. Raporda Özışık ve oğlunun son model otomobillere bindiği, yılda 2 kez Dubai'ye gittiği, 1 hafta süren Dubai gezisinin faturasının 70 bin euro olduğu bilgisine de yer verildi.