Ancak bu seferki zincir küresel, donanıma sahip olduğu gibi, teknolojinin bütün imkânlarını da sonuna kadar kullanıyor.
Sabah'ın haberine göre, yurtdışı merkezli yönetilen şirket, minimum 4 bin dolarlık altın hesabına ayda yüzde 10 gibi uçuk bir getiri vaadiyor.
Ancak tüm saadet zincirlerinde olduğu gibi burada da asıl kazanç üyelik sisteminden geliyor.
Üyeler sisteme üç kişi sokmaları halinde getiri oranı ayda yüzde 20'ye çıkıyor.
Şirketin internet sitesinde yönetim kurulu başkanı olarak lanse edilen yabancı bir kişi, Türkçe mesajlar yayınlıyor. Bu mesajların birinde ise doğrudan üye getirenlerin kazançlarında yüzde 5'lik artış yapıldığını duyuruyor.
VERGİ ÖDEMİYORLAR
Uluslararası görünüme sahip şirketin Türkiye yapılanması, son 6 aya kadar internet ve sosyal medya üzerinden gerçekleşti. Daha sonra ise Mecidiyeköy ve Üsküdar'da ofisler açıldı. Türkiye'nin 30 ilinden binlerce üyeye ulaşan sistemde para transferleri ise elden gerçekleşiyor. Zincire dahil olmak isteyenler Mecidiyeköy ve Üsküdar'daki ofislere giderek, 4 bin dolar değerinde 1 hisse alıyor. Paraları elden toplayıp, ödemeleri de elden yapan şirket böylece kayıtdışında kalarak vergi de ödemiyor.
Titan ve Quest.Net hâlâ hafızalarda
Türkiye'de ilk olarak 1997'de Titan'la ortaya çıkan saadet zincirleri furyası son dönemde Quest.Net ile devam etti. Titan zinciri 16 bin kişiden yaklaşık 4.4 trilyon lira toplamıştı. Quest.Net'te de dünya genelinde yüzbinlerce kişi parasını kaybetmişti. Her iki saadet zincirini kuranların sonu polis operasyonlarıyla hapiste bitti.
'Bir haftadır ulaşamıyorum'
Sisteme kaydolan ve adını vermek istemeyen bir kişi sistemde 30 bin doları olduğunu söyleyerek, "Her ay 2 bin 500 dolar kazanıyordum. 3 aydır kesintisiz ödeme aldım. Bize gelen para yabancı bir kişinin şahsi hesabından tele havale yöntemiyle geliyor. Ancak son bir haftadır ödeme gelmedi" diyor.