İş'te bahanem!

İşe gecikenlerin bahaneleri Temel fıkralarını aratmıyor: 'Misafir kalkmak bilmedi', 'Eşyamı unutup geri dönmek zorunda kaldım', 'Kahvaltılık aldığım yerdeki kuyruk çok uzundu'...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :20 Ağustos 2012
İş’te bahanem!
Çalışma hayatındaki hemen herkes mutlaka bir şekilde işe geç kalırken; bu gecikmelerin ardındaki bahaneler saymakla bitmiyor... Uykusuzluktan, yorgunluktan dem vuran çalışanlar bir yana, bazı bahaneler var ki, fıkraları aratmıyor... Para dergisi, çalışanların işe geç kalma nedenleri ve öne sürdükleri bahaneleri araştırdı. Online araştırma şirketi DORinsight tarafından gerçekleştirilen çalışma sonuçlarına göre; 'Kahvaltılık almaya gittiğim yerdeki kuyruğun uzunluğu yüzünden geciktim' diye bahane uyduranlar bile bulunuyor. Kadın çalışanların gerekçeleri de dikkat çekiyor. Giyeceği kıyafete karar veremediği için işe geç kaldığını anlatan kadın çalışanların yanı sıra, günleri karıştırdığını, iş gününü cumartesi-pazar olarak düşündüğü için işe geciktiğini söyleyenler de bulunuyor. Komşusunun gürültüsünden uyuyamadığı için sabah uyanamadığını söyleyen çalışanlar bile mevcut.

EN DAKİK ÖĞRETMENLER
Araştırmaya göre; tüm meslek grupları içinde işe en az geç kalanlar öğretmenler. Kamu ya da özel sektörde üst ve orta düzey yöneticilik yapanlar ise işe en fazla geç kalan grubu oluşturuyor. İşe geç kalan bir diğer grup ise iş hayatına yeni başlayanlar ve özellikle 26-30 yaş arasındaki kişiler. En az geç kalanlarıysa ayda 2-3 kez olmak üzere 36-40 yaş arası çalışanlar oluşturuyor. Araştırmaya katılanların yarısı işe geç kalmadığını ifade ederken; yaklaşık her 5 çalışandan 1'i ise haftada en az bir kere işe gecikiyor. İşe en çok geç kalma nedenleri arasında uyuyakalmak yüzde 48'le başı çekiyor. Bunu yüzde 34'le yorgunluk takip ediyor. House of Human Koçluk kurucu ortağı Nuri Murat Avcı ise çalışanlara işe geç kalmamaları için şu önerilerde bulunuyor: "Yatmadan önce, ertesi gün size kendinizi iyi hissettirecek, heyecanlandıracak bir iş düşünün. Kendinize, 'Yarın kendimi iyi hissetmek için ne yapabilirim?' diye sorun. Yanıtı sizi rahatlatacaktır."




Tuğçe ALTINSOY