Tüyap Bursa'da dev buluşma

11'inci BurTarım ile 6'ncı Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 1-5 Ekim'de Bursa'da düzenleniyor. 27 ülkeden 538 firmanın katılacağı fuara, 250 bin ziyaretçi hedefleniyor...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :30 Eylül 2013
Tüyap Bursa’da dev buluşma
Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BurTarım 2013) ve Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 1-5 Ekim 2013 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Fuarlar, Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birçok oda ve birliğin desteği alınarak, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Avrasya coğrafyasına hitap eden fuarlar, tarım ve hayvancılık sektörünün gücünü gözler önüne serecek ve sektörün tüm bakışlarını Bursa'ya çevirecek" dedi.

İŞ BAĞLANTILARI YAPILACAK
Uluslararası nitelikteki fuarların, 27 ülkeden 538 firmanın katılımıyla 7 ayrı salonda, 70 bin metrekare alanda düzenleneceğini belirten Ersözlü, "Fuarlarımız, geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışından 43 ülkeden toplam 218 bin 567 kişi tarafından ziyaret edildi. Bu yıl 250 bin ziyaretçi hedefliyoruz" diye konuştu. Ersözlü, oluşturdukları büyük sektör platformu ile çiftçilerin ve mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkililerinin, fuar katılımcısı firmalar ile iş bağlantısı kurmalarını sağlayacaklarını ifade etti. Düzenledikleri fuarlar ile amaçlarını Ersözlü, şöyle anlattı: "Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan fuar katılımcısı firmaların, pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, çiftçimizi yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini artırmak ve ülke ihracatının artmasına katkı sağlamak."

TARIMIN KALBİ BURSA'DA ATACAK

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenledikleri iki fuara yoğun bir katılımın gerçekleştiğini, tarımın kalbinin Bursa'da atacağını kaydetti. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin konum olarak İstanbul'a yakın olmasının da avantajlarını yaşadıklarını belirten Ersözlü, "Bu avantajla, Bursa uluslararası arenada varlığını kanıtlamakta. İlimiz ulaşım kolaylıkları ile de ihracatçının önünü açmakta" dedi.

SEKTÖREL YENİLİKLER İLK DEFA TANITILACAK
Avrasya coğrafyasının dev buluşması olan fuarlarda, Salon 1, 3 ve 5'te tarımsal mekanizasyon, Salon 2'de hayvancılık ve ekipmanları, Salon 4 ve 6'da bitkisel üretim, Salon 7'de bahçe ekipmanları, danışmanlık, finans ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile 8'inci bölüm olan Açık Sergileme Alanı'nda ise traktör ve biçerdöver firmaları ile tarım mekanizasyon firmaları yer alacak. Katılımcı firmalar, sektördeki yeniliklerini ilk defa fuar alanında tanıtacak.

76 İLDEN BİN 500 OTOBÜS KALKACAK
İlhan Ersözlü, fuarlara yurt dışında Almanya'dan Fransa'ya, Gürcistan'tan Güney Afrika'ya, İngiltere'den Rusya'ya birçok ülkeden işadamını davet ettiklerini söyledi. Ersözlü, yurt içinden de Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden 76 ilden organize edilen bin 500'e yakın otobüs ile ilgililerin ve profesyonellerin fuarlara geleceğini kaydetti.

TÜYAP HER YIL 100 ETKİNLİK DÜZENLİYOR
TÜYAP, 28 Haziran 1979 tarihinde, İstanbul'da kuruldu. Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep İzmir, Konya, Kayseri ve Samsun illerinde ofisler açıldı. 2001'de Bursa'da, 2003'te Konya'da, 2006'da Adana'da ve son olarak da 2009'da Diyarbakır'da fuar alanı işletmeciliğine başlandı. TÜYAP, çeşitli konularda yılda 100'ün üzerinde fuar düzenliyor.

5 ŞEHİRDE 5 FUARA 800 BİN ZİYARETÇİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre; yıl sonuna kadar çeşitli illerde tarım, seracılık, hayvancılık ve teknolojileri kategorisinde 44 adet fuar için izin alındı. TÜYAP, her yıl tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik, Bursa, İstanbul, Konya, Adana ve Diyarbakır'da 5 fuar düzenliyor. 5 tarım fuarı, yılda 250 bin metrekare alanda, bin 500'ün üzerinde katılımcı firma ve ortalama 800 bin ziyaretçi ağırlıyor.
Ciftciye ihracatın kapısını acıyoruz

ÜLKEMİZİN
zengin bir tarım ülkesi olduğunu belirten Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Türkiye nüfusunun yüzde 30'u tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamakta" dedi. Ersözlü, nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarım ile uğraşan Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'ndeki çiftçileri ve ilgilileri bir araya getirmeyi amaçladıkları fuarlarda, çiftçilerin tüm ihtiyaçlarına cevap bulacaklarını ve ticari iş bağlantıları kuracaklarını söyledi. "Fuarlarımız, uluslararası düzeyde katılımcı ve ziyaretçi niteliğiyle de ihracat için vitrin özelliği taşıyacak" diyen Ersözlü, şöyle devam etti: "Tarımda ticaret kültürünün gelişmesine katkı sağlayarak, ülkemizin tarım ve hayvancılık alanında gelmiş olduğu son noktayı görme fırsatı da sunacağız."
TİCARETİN MERKEZİ
Bursa
'nın, Türkiye'nin tüm dış dünyayla arasında doğrudan köprüler kurabilecek potansiyele sahip, önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Ersözlü, şöyle konuştu: "Bu konumu nedeniyle Bursa ilinde düzenlediğimiz fuarlara katılan firmalarımız, sadece yurt içindeki hedeflerine ulaşmakla kalmayarak yurt dışına da açılmaktadır."