KÖRFEZ GEÇİŞİ: Dünyanın 4. büyük asma köprüsü olacak. İstanbul-Yalova arasını yalnızca 6 dakikaya indirecek. Seçimden önce mutlaka üzerinden yürüyeceğiz."
AVRASYA TÜP GEÇİT: Marmara Denizi altında 1500 metreye ulaştık. Tamamlanma süresi 2017 ama 2016 sonuna yetiştirebiliriz.
YÜKSEKOVA HAVAALANI: Mayıs ayı itibarıyla açılacak.
KANAL İSTANBUL : Çalışmaları yakında paylaşacağız.
3. KÖPRÜ: Yavuz Sultan Selim Köprüsü ocak ayında silüet olarak ortaya çıkacak. Kuzey Marmara Otoyolu ise 29 Ekim 2015'te.
İSTANBUL-ANKARA: Eskişehir'i aradan çıkarıp doğrudan hat yapılacak, İstanbul-Ankara hızlı trenle 1 saat 20 dakikaya düşecek.
SİVAS, ANKARA, İZMİR: Ankara'dan Sivas'a şu anda trenle 12 saatte gidiliyor. 603 kilometrelik mesafeyi 405 kilometreye indiriyoruz. 12 saati de 2 saate düşürüyoruz. Bu hattı 2016'da bitirmeye gayret edeceğiz. Ankara-İzmir arası hızlı treni bitirme hedefimiz 2017.
İNTERNET: 2015 sonuna doğru 4G'ye geçeceğiz. Böylece mobil telefonlardan internete giriş şu andakinden 10 kat daha hızlı olacak.
TÜRKSAT 6A: Ankara Kazan'daki bu ay açılacak tesiste yerli uydumuzu üreteceğiz. Merkezimizde Türksat 6A'yı üreteceğiz. Bu ayın 15'inde imzayı atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın TÜBİTAK ziyareti sırasında biz de Türksat 6A için imzayı atacağız.
BAKÜ-KARS TRENİ GELİYOR
Yapımına 2008 yılında başlanan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hatta Projesi'nde sona gelindi. Yüzde 83'ü bitirilen 700 milyon dolarlık proje tamamlandığında Çin'den Londra'ya demiryoluyla gitmek mümkün olacak. Çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağını ifade eden Kars Valisi Günay Özdemir, projeyi inceledikten sonra yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla 550 metre delinmemiş tünelimiz kaldı. Tünellerde betonlamanın yüzde 40'ı tamamlandı" dedi. BTK'nın tamamlandıktan sonra İpekyolu'nun tekrar devreye gireceğini söyleyen Özdemir, ilk etapta 1 milyon yolcu kapasitesi bulunacağını, 2016 başında demiryoluyla birlikte lojistik merkezin de faaliyete geçeceğini ifade etti.