Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? 2019 yaz lastiği ne zaman takılır?

Kış mevsiminin yavaş yavaş sonlarına gelinmesi ve hava sıcaklıklarında artış yaşanması ile birlikte yaz lastiğinin ne zaman takılacağı merak konusu oldu. Ticari araçların için zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlamıştı. Peki, kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? 2019 yaz lastiği ne zaman takılır?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :06 Mart 2019 , 13:21 Güncelleme Tarihi :06 Mart 2019 , 13:21
Kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? 2019 yaz lastiği ne zaman takılır?

Yaz lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Sürüş güvenliği için otomobillerde dikkat edilmesi gereken konuların başında lastikler gelirken, sürücülerin gerek kendi güvenliği gerekse lastiklerinin uzun ömürlü olması için mevsime uygun lastik kullanmaları önem taşıyor. Bu nedenle yaz lastiği için girişimler başladı. Peki, kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor? 2019 yaz lastiği ne zaman takılır?

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BİTİYOR?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2019'da sona erecek.

Böylelikle, araçlarda yaz lastiklerinin 1 Nisan'dan itibaren kullanılmaya başlanması gerekiyor. Sürücülerin güvenlik açısından yaz lastiklerini takmaları şart.

YAZ LASTİĞİ NASILDIR?

Yaz lastikleri aracın yola daha iyi tutunması için tasarlanır. Kauçuk birleşimi ve sırt desenleri ile kış lastiklerine göre sığ oyuklara sahiptir. Böylelikle aracın yola daha iyi temas etmesi sağlanır.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLARDA ZORUNLU?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Söz konusu uygulamayla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor.