İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlıyor? Haftalık çalışma süresi ve günlük ücret ne kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İŞKUR aracılığıyla başlatılan Sosyal Çalışma Programı için kura sonuçları geçen hafta açıklandı. Kura sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler İŞKUR Sosyal Çalışma programı ne zaman başlıyor sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Sosyal Çalışma Programı haftalık çalışma süresi ve günlük ücret ne kadar? İşte merak edilenler...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :08 Temmuz 2019 , 19:25 Güncelleme Tarihi :08 Temmuz 2019 , 19:25
İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlıyor? Haftalık çalışma süresi ve günlük ücret ne kadar?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı başvuru sonuçları 4 Temmuz Perşembe günü saat 21.00'de İŞKUR'un resmi sitesinden erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Sosyal Çalışma Programı ile ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. Peki, İŞKUR Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlıyor? Sosyal Çalışma Programı haftalık çalışma süresi ve günlük ücret ne kadar? İşte Sosyal Çalışma Programı hakkında bilinmesi gerekenler...

GÜNLÜK VE HAFTALIK SOSYAL ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMININ SÜRESİ NE KADAR?

Bir yaz döneminde Sosyal Çalışma Programının azami süresi 3 aydır. Bir katılımcı haftada 3 gün bu programa katılım sağlayabileceğinden bir yaz döneminde katılım sağlanabilecek toplam süre 42 gündür. 2019 yılı yaz dönemi için bu süre 39 gündür.

NE KADAR ÜCRET VERİLECEK?

Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri yatırılır. Örneğin; 8 Temmuz tarihinde başlayan programa Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde katılım sağlayan kişi Temmuz ayı için 12 gün üzerinden 808 TL net ödeme alır.

KATILIMCILARA ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

Yüklenici kurum, hak edişlere ilişkin belgeleri (devam takip çizelgeleri, SGK giriş bildirimleri vs) ve maaş bordrosunu katılım sağlanan ayı izleyen ayın yedinci gününe kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim eder. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü belgelerin tesliminden itibaren yedi gün içerisinde incelemeleri tamamlayarak oluşan giderleri yüklenicinin hesabına aktarır. Bu işlemin akabinde yüklenici kurum katılımcılara ödemeyi gerçekleştirir.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KATILANLARIN İZİN HAKKI VAR MIDIR?

Katılımcıların programa devam zorunlulukları vardır. Ancak yüklenicinin onayı olması kaydıyla 5 güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları bulunmaktadır. Katılımcılara bu günler için herhangi bir ödeme yapılmaz. Sağlık raporları da bu süreye dâhildir.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI İSTENİLEN ZAMANDA AYRILMAK MÜMKÜN MÜ?

Sosyal Çalışma Programına katılan bir öğrencinin programdan geçerli bir sebep göstererek ayrılması mümkündür. Geçerli sebep olarak kabul edilen gerekçeler şu şekildedir:

SGK kayıtlarından teyit edilen bir işe girilmesi veya staja başlanılması gibi haller,
Sağlık raporu ile belgelenen ve beş günü aşan hastalık hali ile birinci derece yakınlarına refakat,
Yetkili makamlarca verilen belgelerle ispat edilen ve beş günü aşan tutukluluk / hükümlülük,
Yetkili makamlarca verilen belgelerle ispat edilen ve beş günü aşan şekilde katılımcının programa katılımını engelleyen deprem, sel baskını, yangın vb. durumlar,
Katılımcı olarak belirlendiği bir programda, kişinin Katılımcı Taahhütnamesini imzalamaması,
Yüklenicinin ve Kurumun bilgisi dâhilinde yapılan devamsızlıkların beş günü aşması,
Yetkili makamlarca verilen belgelerle ispat edilen iller arası ikametgâh değişikliği yapılması,
1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında programdan zorunlu askerlik hizmetini gerçekleştirmek için sevk tarihi itibarıyla ayrılması,
Öğrenim gördüğü bölümde derslerin başlaması,
SÇP devam ederken katılımcının öğrencilik statüsünün sona ermesi.
Geçerli bir nedeni olmaksızın Sosyal Çalışma Programına devam etmeyen öğrencilere Sosyal Çalışma Programı dâhil İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlara 24 ay süreyle katılamama yaptırımı uygulanır.