Banka kredi faizleri düştü mü, ne oldu? Gözler kredi faizlerinde! İşte kredi faizlerinde en son durum...

Gözler kredi faizlerinde! Banka kredi faizleri düştü mü, ne oldu? İşte kredi faizlerinde en son durum... Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından bankalardan ardı ardına faiz indirimi kararları açıklanmaya başlanmıştı. Gelen haberler konut ve taşıt sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirmişti. Şimdilerde yüz binlerce vatandaş bankaların bir süre önce kredi faiz oranlarında indirime gitmesiyle birlikte bu düşüşün sürüp sürmeyeceğini merak ediyor. Peki, banka kredi faizleri düşecek mi? 11 Eylül banka faiz oranlarında güncel son durum...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :13 Eylül 2019 , 09:10 Güncelleme Tarihi :13 Eylül 2019 , 09:10
Banka kredi faizleri düştü mü, ne oldu? Gözler kredi faizlerinde! İşte kredi faizlerinde en son durum...

Gözler kredi faizlerine çevrildi nedeni ise Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye indirmesi oldu. Şimdi dikkatler kredi faiz oranlarına verildi. Bu bağlamda bankaların konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde tekrar indirime gitmesi bekleniyor. Uzmanlar konutta yaşanan rekor kredi talebinin önümüzdeki aylarda daha da artacağını söylüyor. Bu artış aynı zamanda bunun diğer sektörlere de olumlu şekilde etki edecek. Bu arada Türk Ekonomi Bankası başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 1.2´ye düşürdü. Peki banka kredi faizleri düştü mü, ne oldu? İşte kredi faizlerinde en son durum.

12 EYLÜL KREDİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM

TEB KONUT KREDİSİNİ DÜŞÜRDÜ

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 1.2´ye düşürdü ve dosya masrafı alınmayacağını duyurdu. TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, "Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduk. Bu kapsamda tüm müşterilerimiz dosya masrafı ödemeden, 120 aya kadar olan tüm vadelerde kampanyamızdan yararlanabiliyor. Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz" dedi.

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: %1,39

İhtiyaç kredisi: %1,55

Taşıt kredisi: %1.33

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

Tüketici kredisi: % 1,59

Taşıt kredisi: 1.43

Diğer bankaların kredi faiz oranları için diğer sayfaya geçiniz...

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Banka müşterisi (1.49) Normal müşteri (1,84)

Taşıt kredisi: 1.48

Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: % 1.67

Taşıt kredisi: % 1.53

Konut kredisi: % 1.29

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: % 1,43

Ferdi kredi: % 1.69

Taşıt kredisi: % 1,64

QNB FİNANSBANK

İhtiyaç kredisi: % 1.29

Konut kredisi: %1,57

Taşıt kredisi: % 1.59

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: %1,69

Taşıt kredisi: %1,77

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: % 1,71

Taşıt kredisi: % 1.61

Konut kredisi: % 1.35

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.84

Konut kredisi: 1.36

Taşıt kredisi: 1.64

PARA POLİTİKALARI KURULU AÇIKLAMASI

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye indirilmesine karar vermiştir denildi.

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Yılın ilk yarısında net ihracatın büyümeye katkısı devam ederken, yatırımlar zayıf seyrini korumuş, özel tüketim kademeli olarak katkısını artırmıştır. Küresel büyüme görünümündeki zayıflamaya rağmen, rekabet gücündeki gelişmelerin etkisiyle mal ve hizmet ihracatı artış eğilimini sürdürmekte, özellikle turizmdeki güçlü seyir doğrudan ve bağlantılı sektörler kanalıyla iktisadi faaliyeti desteklemektedir. Öncü göstergeler iktisadi faaliyetin sektörel yayılımının bir miktar iyileştiğine işaret etmektedir. Önümüzdeki dönemde net ihracatın büyümeye katkısını sürdüreceği, enflasyondaki düşüş eğilimi ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki kademeli toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Büyüme kompozisyonu dış dengeyi olumlu etkilemektedir. Cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir.

Yakın dönemde küresel iktisadi faaliyetin zayıflaması ve enflasyona dair aşağı yönlü risklerin belirginleşmesiyle gelişmiş ülke merkez bankaları para politikaları genişleyici yönde şekillenmeye başlamıştır. Bu durum gelişmekte olan ülke finansal varlıklarına yönelik talebi ve risk iştahını desteklemekle birlikte, korumacılık önlemlerinin ve küresel ekonomi politikalarına dair diğer belirsizliklerin gerek sermaye akımları gerekse dış ticaret kanalıyla oluşturabileceği etkiler yakından takip edilmektedir.

Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmektedir. Türk lirasındaki istikrarlı seyrin yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve ılımlı iç talep koşulları çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşte belirleyici olmuştur. Ağustos ayında tüketici enflasyonu temel mal, enerji ve gıda gruplarının katkısıyla belirgin bir düşüş sergilemiştir. İç talep gelişmeleri ve parasal sıkılık düzeyi enflasyondaki düşüşü desteklemektedir. Enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler, arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatları enflasyon görünümünü olumlu etkilemektedir. Bu gelişmelere bağlı olarak, güncel tahminler yılsonu itibarıyla enflasyonun Temmuz Enflasyon Raporu'nda verilen öngörülerin bir miktar altında kalabileceğine işaret etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurları dikkate alarak, politika faizinin 325 baz puan indirilmesine karar vermiştir. Gelinen noktada, mevcut para politikası duruşunun hedeflenen dezenflasyon patikasıyla büyük ölçüde uyumlu olduğu değerlendirilmektedir.

Kurul, enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir. Enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul'un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.
Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.