25 Ekim Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faiz oranları!

Kredi faiz oranları, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halbank'ın ardından özel bankalarda da faiz indirimi haberleri gelmeye devam ediyor. Peki, güncel faiz oranlarında son durum nedir? İşte 24 Ekim Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası ihtiyaç ve konut kredisi faiz oranları... Merkez Bankası verilerinden derlediği bilgiye göre aylık ortalama taşıt kredi faiz oranları haziran başında yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyordu.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :25 Ekim 2019 , 09:13 Güncelleme Tarihi :01 Kasım 2019 , 14:38
25 Ekim Ziraat, Vakıfbank, Halkbank ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faiz oranları!

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranları için indirim kararı bekleniyor. Bu bağlamda bugün piyasalarda gözler bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararlarına çevrildi. Beklenti ortalaması 100 baz puanlık bir indirimle politika faiz oranının 15.50'ye çekilmesi yönünde. Ard arda gelen faiz müjdelerinin ardından vatandaşlar en uygun kredi veren bankaları araştırıyor. Konut ve ihtiyaç kredisine başvuru yapacak vatandaşlar, en güncel bilgilere sahip olmak istiyor.

Detaylar için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİ NE KADAR OLUR?

Piyasalarda gözler bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararlarına çevrildi. Beklenti ortalaması 100 baz puanlık bir indirimle politika faiz oranının 15.50'ye çekilmesi yönünde. Ekonomistlerin beklenti ortalaması 100 baz puan olurken, indirimi beklemeyen küçük bir kesim de var. En yüksek beklenti ise 200 baz puan.

MERKEZ BANKASI TEMMUZ'DA 425 BAZ PUAN, AĞUSTOS'TA 325 BAZ PUAN İNDİRMİŞTİ

Merkez Bankası faizlerde indirim sürecini temmuz ayında başlattı. 25 Temmuz'da toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini 425 baz puan indirdi. Ağustos ayında yapılan toplantıda ise indirim 325 baz puan oldu. Böylece toplamda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında 750 baz puan indirim yapılarak oran yüzde 16.50'ye getirildi.

GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

24 Ekim tarihli güncel kredi faiz oranları şu şekilde:

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.35

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.35

Taşıt kredisi: 1.25

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Halkbank müşterileri: 1.25 - Diğer müşteriler: 1.35

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55

Taşıt kredisi: 1.39

Ev kredisi: 1.17

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.71

Konut kredisi: 1.17

Taşıt kredisi: 1.17

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.76

Konut kredisi: 1.2

Taşıt kredisi: 1.44

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 1.15

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.19

Konut kredisi: 1.46

Taşıt kredisi: 1.45

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.69

Mortgage kredisi: 1.99

Taşıt kredisi: 1.51

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.79

Konut kredisi: 1.27

Taşıt kredisi: 1.55

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

İHTİYAÇ KREDİSİ

İhtiyaç kredisi, öngörülemeyen ihtiyaçlar için anlık olarak kredi çekecek vatandaşlara sunulan bir nakit çözümüdür. Vatandaşlara, diğer kredilere oranla acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla sağlanır ve miktarları düşüktür. İhtiyaç kredileri 30-45 bin TL' ye kadar ulaşabilir ve diğer kredilerden ayrılan bir diğer yanı da belirli bir harcamaya yönelik olmamasıdır. Bu noktada taşıt kredisi, eğitim kredisi ve konut kredisi türlerinden ayrılmaktadır.