Kredi notunu artırma yöntemleri nedir? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notu çok çabuk düşen ama çok hızlı yükselmeyen bir sistemdir. Kredi notunuzu yükseltmek için banka ürünlerini kullanmalısınız. Fakat herhangi bir bankada mevcut bir krediniz veya kredi kartınız var ise bu bankacılık ürünlerini düzenli bir şekilde kullanarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Peki kredi notu nasıl yükseltilir? Kredi notunu yükseltme yöntemleri nelerdir? Kredi puanı düşük olanlar kredi notunu yükseltmek için neler yapması gerekiyor?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :31 Ekim 2019 , 13:44 Güncelleme Tarihi :31 Ekim 2019 , 13:44
Kredi notunu artırma yöntemleri nedir? Kredi notu nasıl yükseltilir?

İÇİNDEKİLER

Kredi notunu yükseltmek için yapılması gerekenler neler? Kredi notu nasıl yükselir? Kredi puanı düşük olanlar için kredi notunu yükseltme önerileri. Tüm bu sorular ve konu başlıklarına dair detaylar haberimizde. Kredi notunu aslında, karne gibi düşünebilirsiniz. Bankaların kredi verirken referans aldıkları bir puanlama sistemi mevcut. 1'den 1900'e kadar puan veren bu sistemde, 1 en fazla risk taşıyan, 1900 ise en az risk taşıyan puan. Örneğin; puanınız 500 ise kredi başvurunuza olumsuz dönüş yapılması çok olası.

MEVCUT KREDİNİZ VE KREDİ KARTINIZ VAR MI?

Eğer herhangi bir bankada mevcut bir krediniz veya kredi kartınız var ise bu bankacılık ürünlerini düzenli bir şekilde kullanarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi kartınız var ise nakit para ile alışveriş yapmak yerine alışverişlerde kredi kartınızı kullanınız ve ödemelerini düzenli bir şekilde yapmaya özen gösteriniz. Kredi kartınızın dönem ekstresinin asgari tutarı yerine ekstre borcunun tamamını ödemeye özen gösteriniz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Hatta öder iken 5-10 TL fazladan yatırmanızda fayda bulunmaktadır. Örnek veriyoruz eğer dönem borcunuz 233 TL ise bankaya ödeme yaparken düz hesap yaparak 235 TL veya 240 TL yatırın. Bankaya olan borçlarınızı düzenli bir şekilde ödeyerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi notu en iyi bankacılık ürünleri sayesinde yükselmektedir.

KREDİ NOTU NASIL YÜKSELİR?

Kredi notu çok çabuk düşen ama çok hızlı yükselmeyen bir sistemdir. Kredi notunuzu yükseltmek için banka ürünlerini kullanmalısınız.

MEVCUT KREDİNİZ VE KREDİ KARTINIZ YOK MU?

Eğer elinizde hiçbir bankacılık ürünü yok ise kredi notunuzu yükseltmek için bir kredi kartı veya kredinizin olması gerekmektedir. Bu yazacağımız yöntemler sayesinde bankadan kredi kartı veya kredi almanız kolaylaşacaktır. İlk olarak herhangi bir bankaya veya kuruma borcunuzun olmadığından emin olmalısınız. Adınıza kayıtlı elektrik, su, doğalgaz veya cep telefonu faturalarınız dahi sisteme yansıyabilir.

Gözünüze bir banka kestirin, o bankaya giderek adınıza bir vadesiz TL hesabı açtırın. Banka hesabınızı açtırdıktan sonra minimum 3 ay boyunca banka hesabınıza para yatırın ve çekin hesabınız olabildiğince aktif görünsün. Son olarak başvuru yapmadan 1 ay önce bankada elinizden geldiğince yüksek miktarda para tutun. Hesabınızda elinizden geldiğince fazla para olsun. 1 ay sonrasında ise kredi kartı başvurusu yaptığınızda banka düşük limitlide olsa bir kredi kartı verecektir. İşlemler bu kadar basit eğer sabırlı bir şekilde uyguladığınızda kredi notunuz yükselecektir. Sormak istediğiniz sorular var ise aşağıdaki yorum formundan yorum yaparak sorabilirsiniz. Sorularınız en kısa sürede alanında uzman olan editörlerimiz tarafından yanıtlanacaktır.

KREDİ NOTU NASIL BELİRLENİR?

Kredi notunu aslında, karne gibi düşünebilirsiniz. Bankaların kredi verirken referans aldıkları bir puanlama sistemi mevcut. 1'den 1900'e kadar puan veren bu sistemde, 1 en fazla risk taşıyan, 1900 ise en az risk taşıyan puan. Örneğin; puanınız 500 ise kredi başvurunuza olumsuz dönüş yapılması çok olası. Rahatlıkla kredi çekebilmek için kredi notunuz riskli aralıktaysa ve yükseltmek istiyorsanız kredi notu belirlenirken etkili olan faktörleri bilmek sizin için büyük bir önem taşıyor. Kredi kartı kullanan, kredisi olan ya da kredi başvurusu yapacak olan herkesin merak ettiği kredi notunu belirleyen faktörler ise:

• Kredili ürün ödemelerinin zamanında yapılması,

• Kredi kullanım yoğunluğunuz,

• Yeni kredili ürün açılışları

• Mevcut hesabınız ve borç durumunuz.