Halkbank, Ziraat, Vakıfbank 0.78 fırsatı! Kasım ayı kredi faizi düştü!

Geçtiğimiz haftalarda yapılan faiz indirimi ondan sonra on binlerin yüzü güldü. İnsanlar Kasım ayı içinde faiz oranlarının yeniden düşmesini bekliyor. Özellikle 3 büyük kamu bankası Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank faiz indirimine gidecek mi büyük bir merakla umut ediliyor. Peki Kasım ayında özel ve kamu bankalarının verdiği ev kredileri faiz oranları ne olacak?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :28 Kasım 2019 , 09:34 Güncelleme Tarihi :05 Aralık 2019 , 10:35
Halkbank, Ziraat, Vakıfbank 0.78 fırsatı! Kasım ayı kredi faizi düştü!

İÇİNDEKİLER

Bankalar arasında süren faiz rekabeti ve müşteri kapma yarışı vatandaşın işine geldi. Bu bağlamda bankalar kredi faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor. Kamu bankaları Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank kredi faiz oranları merak edilirken, özel bankalardan faiz indirimi geldi.

ING BANK 0,98'E İNDİRDİ

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, tüketicilerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmelerine katkıda bulunurken, Türkiye ekonomisine de destek verme hedefiyle yeni bir konut kredisi kampanyası başlattı. ING Türkiye, bu kapsamda konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi. ING Türkiye'nin "çok avantajlı" faiz oranına sahip konut kredisi kampanyasından, yeni kredi talebi olanların yanı sıra mevcut konut kredisini ING Türkiye'ye taşımak isteyen müşteriler de faydalanabilecek.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İŞ BANKASI 0,78 İLE KREDİ VERMEYE BAŞLADI

Normal konut kredisi paketinde yüzde 1.10 faiz oranı ile konut kredisi veren İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden ev sahibi olmak isteyen müşterileri için ise yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka bu sayede 0.79 faiz oranı ile kredi veren kamu bankalarını geçmiş oldu. Sıfır konut almak isteyen kişiler için şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı olarak anlaşmalı konut projelerinde 0.78 oranı ile İş Bankası tarafından uygulanıyor.

İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.10 olarak belirlendi (İş Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır)

VAKIFBANK'TAN YÜZDE 0,79 ORANI

Anlaşmalı firmalardan satın alacağınız konutlar için; aylık %0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanabilirsiniz. Kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla 0,79% faiz oranı ve 180 aya varan vadelerle, Kampanya, anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerlidir. Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Vakıfbank anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

ÖZEL BANKALARIN GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Özel Bankalarda en uygun kredi faiz oranı yüzde 0.98.

Tüm bankalara dair liste şu şekilde;

HSBC Bank konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.09

İş Bankası konut kredisi faiz oranı: yüzde yüzde 1.10 - Özel projeler için konut kredisi faiz oranı yüzde 0.78

Akbank konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.11

ING Bank konut kredisi faiz oranı: yüzde 0.98

TEB konut kredisi faiz oranı: yüzde 0.99

Alternatif Bank konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.03

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranı: yüzde 1.09

ALBARAKA TÜRK'TEN FAİZ İNDİRİMİ

Albaraka Türk Katılım Bankası kurumsal internet sitesi üzerinden yapılan kamuoyu açıklamasında konut finansmanında uygulanan kar payı oranında indirim yapıldığı duyuruldu. Banka tarafından yapılan güncellemeyle birlikte konut finansmanı kullanacak müşterilere uygulanan kar payı oranı yüzde 0.97 olarak belirlendi. Konut finansmanı desteği ile hayallerindeki eve kavuşmak isteyen vatandaşlara sunulan yüzde 0.97 kar payı oranı belirli vadeler için geçerli olacak.

Buna göre 0 - 60 ay vade seçeneklerinden yararlanarak konut kredisi kullanmak isteyen banka müşterileri, yüzde 0.97 kar payı oranından faydalanabilecek. Öte yandan Albaraka Türk Katılım Bankası'ndan 60 - 120 ay vade seçenekleri ile konut finansmanı kullanmak isteyen müşteriler ise yüzde 0.99 kar payı oranı ile kredi çekebilecek. Bunun yanı sıra bankadan uygun faiz oranları ile konut kredisi kullanacak müşterilerden talep edilen ücretler bulunuyor. Albaraka Türk Katılım Bankası konut finansmanı kullanacak banka müşterilerinin karşılaşacağı masraflar; Tüm vadeler için geçerli olan finansman tutarının %0.05'i kredi tahsis ücreti Banka tarafından alınan ortalama 1000 TL tutarında ekspertiz ücreti Banka ipotek tesis ücreti (ortalama 150 - 300 TL)

KREDİ NOTU DÜŞÜKLERE KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Kredi kartı başvurusunda kredi notunuzun yüksek olması ve bankanın kriterlerine uygun seviyede olması oldukça önemlidir. Bu yüzden pek çok kişi kredi başvurusunda kredi notu düşüklere kredi veren bankaları tercih etmektedir.

İŞTE O BANKALAR

Bankacılık sektöründe faaliyet gösteren özel ve kamu bankaları bazı durumlarda kredi notu düşük kişilere özel kredi kartı uygulamaları ve kampanyaları düzenleyebilmektedir. Özellikle kredi notu 1 ile 699 puan arasında olup, pek çok kredi kartı başvurusundan olumsuz yanıt alan kişiler, bankaların bu fırsatlarını değerlendirebilmektedir. Kredi notu düşük olan kişiler genellikle bloke teminatlı kredi kartına başvuru yapmaktadır. Çünkü bu sayede kredi notunu yeniden yükseltmek ve kredi kartı almak için en mantıklı seçeneklerden biri olarak öne çıkmaktadır. Müşterilerine bloke teminatlı kredi kartı veren bankalar arasında en popüler bankaların başında Kuveyt Türk gelmektedir. Kuveyt Türk bankası, bloke teminatlı kredi kartını en çok veren bankalardan bir tanesi olma özelliğine sahip olmasıyla öne çıkmaktadır. Kuveyt Türk'ün yanı sıra bankacılık sektöründe faaliyetlerini sürdüren şu bankalar da kredi notu düşük olanlara özel kredi kartı kullanım fırsatı sunmaktadır:

Akbank Axess Free

QNB Finansbank

Bonus Garanti BBVA Bonus Flexi

Denizbank Bonus

TEB Bonus