TC kimlik no ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama! Emekli olunca kaç para maaş alırım?
TC kimlik no ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor ve sorgulanıyor. Bu anlamda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan sigorta hizmetlerinden yararlanan sigortalılar sigortaları ile ilgili bilgi almak için online olarak sunulan hizmetlerden yararlanabilir. 4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir. Emekli olunca kaç para maaş alırım? 4A,4B ve 4C ne zaman emekli olurum? Sorularının yanıtı haberimizde.
takvim.com.tr
Giriş Tarihi :01 Şubat 2020 , 11:31Güncelleme Tarihi :01 Şubat 2020 , 11:33
TC kimlik no ile SSKSGKborç gün sorgulama ekranı sayfamızda. Milyonlarca sigortalının merak ettiği konulardan birisi de SSK gün sorgulamasının nasıl yapılacağı oluyor. 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılan sigortalıların hepsinin yararlanabileceği SSK gün sorgulama sistemine ise e-Devlet üzerinden ulaşabiliyor. İşte, SSK gün sorgulama ekranı 2020! SSK borç sorgulama! 4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.
E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayınız. SSK hizmet dökümünüz karşınıza gelecektir.
4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.
SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da E-Devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. "Sorgula" butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan "Hizmet Bilgisi" açılır menüsünden "4A Hizmet Bilgisini" seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.
E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan "E-Hizmetler" seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan "4A Hizmet Bilgisi" seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.
SSK Sorgulama işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Vatandaşların en çok takip ettiği konulardan bazıları SSK sorgulamaları, prim borçları ve SGK hizmet dökümü alma gibi işlemler hakkında oldu. Peki, SSK sorgulaması nasıl yapılır? E-devlet sistemi ile bu sorgulamaları kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Online olarak T.C Kimlik No ve şifreniz ile SSK sorgulama, prim borcu ve SGK hizmet dökümü alabilirsiniz.
SSK PRİM BORCUNU GÖRÜNTÜLEME
Genel sağlık sigortanızın borcunu görüntülemek istiyorsanız yukarıdaki saydığımız işlemleri gerçekleştiriniz. Daha sonra açılan sayfada ' Borç Görüntüle' kısmına tıklayınız. 'Zorunlu GSS' kısmına tıklayarak toplam borcunuzu öğrenebilirsiniz.
E-SGM EKRANI İLE SGK 4A-SSK HİZMET DÖKÜMÜ
E-SGM ekranı ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüze ulaşmak için sayfayı açtıktan sonra, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum yılınızı giriniz. Nüfusa bağlı olduğunuz il ile cinsiyetinizi seçiniz. "Sorgula" butonuna tıklayınız. Açılan ekranın, sağ tarafında yer alan seçeneklerden "Hizmet Bilgisi" açılır menüsünü tıklayınız. Menüden SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" seçeneğini tıklayınız. Karşınıza SSK hizmet dökümü , yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümünüz gelecektir. Böylece, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş olacaksınız.
SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA NASIL YAPILIR?
E-Devlet üzerinden kolayca erişebileceğiniz bu ekrandan, 4A, 4B ve 4C Hizmetlerine dair detayları kolayca öğrenebilirsiniz.
Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama
Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt
Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme
Hekim Bilgilendirme
TC kimlik no ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama!
SSK prim sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için e devlet sisteminin kullanılması gerekir. E devlet üyelik gerektiren bir sistem olduğu için üyelik girişi sonrasında kolay bir şekilde SSK prim sorgulama yapılabilir. SSK prim sorgulama işlemlerinde 4A hizmet dökümü seçiminin yapılması yeterli olacaktır. Böylece hizmet dökümü üzerinden yapılacak incelemeleri sayesinde sigortalıların sigortalılığı üzerinden ne kadar ödemenin yapıldığını görmesi oldukça kolaydır. SSK prim sorgulama işlemlerinin dışında SSK sorgulama hizmetleri sigortalılar için sunulmuş durumdadır. Kişilerin online olarak yapacağı işlemler sayesinde merak edilen pek çok konuda bilgi alınması mümkündür. Sizler de sunulan online hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
SSK sorgulama hizmetleri sayesinde sigortalıların her zaman bilgi alınması mümkündür. Ücretsiz bir şekildeyapılacak olan sorgulama işlemlerinde özellikle özel sektörde çalışan kişilerin işlem yapması gerekmektedir. Böylece iş veren tarafından sigorta ödemelerinin yapılıp yapılmadığı ya da eksik prim ödemesini yapılıp yapılmadığı kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir. Çalışılan ayın prim ödemeleri sonraki ayın sonuna kadar yapılması gerekir. Bu bakımdan online olarak sigorta takibi yapacak kişileri bu tip detayları da bilmesi gerekir. Böylece tüm sigorta işlemleri yapılarak, kişilerin sorunsuz bir şekilde sigorta hesabını kontrol etmesi ve bilgi alması sağlanmıştır.