Adım adım BTK Akademi online eğitim 1 milyon yazılımcı başvuru! En az lise mezunu 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı!

En az lise mezunu 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı yoğun şekilde araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan gençlere müjdeli haber geldi. Bakan Albayrak, 1 milyon yazılımcı projesinin başladığını duyurdu. BTK Akademi Eğitim Portalı üzerinden programa kaydolabilirsiniz. Eğitimleri bitiren kişiler bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, siber güvenlik uzmanı, test uzmanı, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı gibi birçok farklı alanda iş bulabilecek. İşte, 1 milyon yazılımcı başvurusu nasıl yapılır sorusunun yanıtı!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :23 Nisan 2020 , 14:37 Güncelleme Tarihi :23 Nisan 2020 , 14:37
Adım adım BTK Akademi online eğitim 1 milyon yazılımcı başvuru! En az lise mezunu 1 milyon yazılımcı başvuru ekranı!

İÇİNDEKİLER

En az lise mezunlarına 1 milyon yazılımcı alımında müjde geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada lise mezunlarına müjdeli haberi verirken 1 milyon yazılımcı projesi için eğitimlerin başladığını duyurdu. Başvuru sayfası da açılırken kayıtlar alınmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan 1 milyon yazılımcı müjdesi! 1 milyon yazılımcı başvuru nasıl yapılır? Bakan Albayrak yaptığı açıklamada; 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitimin hazır olduğunu belirtti. Katılmak isteyenler internet üzerinden başvurabilecekler. İşte adım adım BTK Akademi online eğitim 1 milyon yazılımcı başvuru yapma detayları

LİSE MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİR

1 milyon yazılımcı yetiştirmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında vatandaşlar, online eğitimler alarak eğitimlerini tamamladıktan sonra CV'leri ile birlikte işyerlerine başvuru yapabilecekler. Yazılım sektöründe sistem analisti, sistem test uzmanı, proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, tasarım uzmanı ve güvenlik uzmanı kadrolarında personel alımı için gençlerin öncelikle eğitimlerini tamamlaması gerekiyor.

Bakan Albayrak yaptığı açıklamada lise mezunu ya da üniversite mezunu olmanın fark etmediğini eğitimlere katılarak yazılım personeli olma imkanı bulunduğunu söyledi.

1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aşağıdaki bağlantıdan BTK Akademi Eğitim Portalı'na ulaşabilir ve yazılımcı olma eğitimlerine kaydolabilirsiniz.

BTK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

BTK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın genç beyinlere yönelik hazırladığı ve yazılımcı yetiştirmek üzere tasarlanmış bir projedir.

BTKK AKADEMİ EĞİTİM PORTALI İÇERİĞİ NEDİR?

13 başlıkta 47 bin dakikayı bulan 31 ayrı eğitim, bu sitede hizmet veriyor. Yıl sonuna kadar, eğitim sayısı 100'e çıkacaktır. Gençlerimizin tek yapması gereken sisteme girip özgeçmişlerini kaydettirmektir.

Tamamlanan eğitimler ve başarı dereceleri, sistemdeki özgeçmişlere otomatik olarak işlenecektir. Programı tamamlayanlar; güvenliğinden, veri analistliğine, siber güvenlikten yazılım geliştirmeye kadar 15 farklı alanda uzman olarak istihdam edilme imkanı kazanacaktır.

CV HAVUZU NASIL OLUŞTURULACAK?

BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların BTK Akademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacaktır. CV havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacaktır.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

- Uygulama girişi "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login" linki üzerinden yapılıyor.

- Uygulamaya üyeliğiniz bulunmuyor ise web adresine giriş yapıldığında ekranda bulunan Kayıt Ol
butonuna basılır.

- Kullanıcı kayıt ekranında Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) ve Yeni Kimlik Bilgileri ile Kayıt (T.C. Eski nüfus cüzdanına ait bilgiler ile) olmak üzere iki(2) seçenek görüntülenir. Kullanıcı kimliğine uygun kayıt tipini işaretleyerek ileri butonuna basın.

- Eski Kimlik Bilgileri ile Kullanıcı Kayıt Ekranı için ise; Ekranda T.C. Kimlik No, Cilt No, Aile Sıra No ve Sıra No giriş alanları gözlemlenir. Kimlik üzerinde bulunduğu hali ile bilgilerin tamamı doldurulmalıdır. Ekranda bulunan soru işaretinin üzerine gelindiğinde ekranda kimlik üzerinde bilgilerin bulunduğu alanlar görüntülenebilir. Bilgi giriş yapıldıktan sonra İleri butonuna basılır. Seçimi değiştirmek için Geri butonuna basılarak bir önceki ekrana dönülebilir.

- İleri butonuna basıldığında Kullanıcı Kayıt bilgileri ekranına geçilir. Ekranda e-posta, e-posta tekrar, Cep Telefonu, Yaşadığınız Şehir, Çalışma Şekli giriş alanları ve "Başvurunuza ilişkin tüm bilgilendirmeler e-posta adresinize iletilecektir. Lütfen e-posta adresinizin doğruluğundan emin olun." uyarısı gözlemlenir.Ekranda yer alan tüm bilgiler doldurulduktan sonra Kayıt Ol butonuna basılır.

- Ekranda "Kaydınız başarı ile alınmıştır. Sisteme kaydettiğiniz e-posta ile en kısa sürede bilgilendireceksiniz." Uyarısını göreceksiniz.

YAZILIM NEDİR?

Yazılım; elektronik aletlerin birbiriyle olan iletişimlerini ve haberleşmesini sağlayarak, görevlerini sürdürmeye yarayan komutlar sistemidir. Bir başka deyişle elektronik olarak çalışan aygıtların, iş yapmasına olanak sağlayan sistemin tümüne denir. Elektronik ortamda problemleri çözmek için programlama ya da kodlama dili kullanılır.

Yazılım kendi içerisinde uygulama ve sistem yazılmaları olarak ikiye ayrılır. Uygulama yazılımları, bireysel veya kullanıcı odaklı olarak görülebilir. Oluşan taleplere ve ihtiyaçlara göre uygulama yazılımlar yapılır. Burada birey isteğini belirtir ve ona göre bir yazılım düzenlenir. Uygulama yazılımında sadece programlama dili kullanılmaz. Ekstra olarak farklı uygulamalara da ihtiyaç duyulabilir.

Programlamanın doğru işlemesi ve çalışması için belli bir işletim sistemine sahip olması gerekir. Uygulama yazılımları kendi içinde ayrılmaktadır. Bunlar; eğlence, ticari, genel amaca hizmet eden ve sunum yazılımları olarak kategori oluşturur. İstenilen hizmete göre, yer alan kategori içinde bireyler ya da firma sahipleri uygun olanı seçerler. Yazılım yapan hizmet ekibi istek doğrultusunda programlamayı yapar.

İkinci olarak da karşımıza sistem yazılımları çıkmakta. Adı üstünde tamamen sistem odaklı ve sisteme entegre şeklinde olan yazılım çeşidi olarak bilinmektedir. Bilgisayarın tamamen kendisini işletmeye izin verir. Sistem yazılımları özellikle, bilgisayar donanımın ve sistemin ilerlemesini, aksamamasını sağlar. Bilgisayara gerekli olan tüm fonksiyonların kullanımına yardımcı olur. Bu işlemleri yürütürken pencere, hizmet, işletim, aygıt sürücüleri ve sunucular gibi sistemlerin birleşmesini içerir.

Sistem yazılımları kendi içinde ikiye ayrılır: İşletim Sistemi Yazılımları ve Hizmet Yazılımları. İşletim sistemi, yapılan veya yapılacak olan bütün işlemlerin kontrollü şekilde yapılmasına olanak sağlar. Aynı zamanda işletim yazılımı, bilgisayarı ya da sistemi kullanana da yönetme imkanı verir. Her şey kullanıcının isteğine bırakılır. Hizmet yazılımlarında ise, daha çok destek işlemleri görev alır. Sistemde gerekli olan doneleri yerine getirir. Virüs temizleme, disk biçimlendirme ya da azaltma, klavye düzenleme, dosya transfer işlemi, dosya boyutlarının küçülmesi, dosya taşıma veya kopyalama işlemlerini hizmet yazılım sayesinde gerçekleşir.