İŞKUR IBAN kayıt nasıl yapılır? Aylık 1170 TL maaş başvurusu İBAN güncelleme başlıkları en fazla aratılanlar arasında yer alıyor. Bu bağlamda ücretsiz izin maaş desteği, 3 ay boyunca işten çıkarma yasağını içeren düzenleme ile gündeme geldi. Bu durumda işveren için en önemli alternatif kısa çalışma ödeneği olarak görülürken, yeni düzenlemede işverenin işten çıkarma yerine çalışanını ücretsiz izne çıkarma hakkı veriliyor. Bu maaşlar için başvurular işverenler tarafından verilirken işveren, işçinin ücretsiz izne ayrıldığı gün sayısını, TC kimlik numarasını, IBAN numarasını ve cep telefonu bilgilerini de alacak ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na iletecek. Peki, ücretsiz izin maaş desteği başvuru nasıl yapılır? Ücretsiz izin desteği şartları neler? İşte cevaplar...
ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİ ÖDEMESİ BAŞLADI
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Ücretsiz izin desteği ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Ücretsiz izin desteğinde şu ana kadar 700 bini aştı başvurularımız. Ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz." dedi. 8 Mayıs'tan itibaren ödemeler başlıyor.
"Ücretsiz İznin Verildiği Ayı Takip Eden Ayın 3'üne Kadar Başvuru Yapılabilecek"
Bildirimlerin ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3'üne kadar yapılacağını bildiren Bakan Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığına dikkat çekti.
ÜCRETSİZ İZİN MAAŞ DESTEĞİ NE KADAR?
Kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan ve ücretsiz izne çıkarılan işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek. Buna göre, 3 ay boyunca 1.170 TL destek sağlanacak. 15 Mart'tan sonra işten çıkartılan ve işsizlik maaşı alamayan işçilere de aynı miktar ödenecek.
447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa getirilen geçici madde kapsamında, ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak. Bu yardımı alanlar çalıştırılması halinde işverene ceza kesilecek.