İŞKUR kadrolar ve başvuru detayları - 3.500 TL İŞKUR'dan maaşla sınavsız personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye genelinde İşbaşı Eğitim Programları (İEP) kapsamında her gün yeni bir meslek edindirme programına imza atıyor. İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan güncel duyurulara baktığımızda 23 farklı şehre personel alımı yapılacağına yer verildi. Günlük 100 TL 'ye kadar ödeme ile yapılan işçi alımı için başvuru şartları haberimizde. İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde uygulanmaktadır.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :09 Kasım 2020 , 08:49 Güncelleme Tarihi :09 Kasım 2020 , 08:49
İŞKUR kadrolar ve başvuru detayları - 3.500 TL İŞKUR’dan maaşla sınavsız personel alımı başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

3.500 TL maaşla İŞKUR'dan sınavsız personel alımı için detaylar gelmeye devam ediyor. Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden art arda duyurular yayımlandı. İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabilmektedirler. İşbaşı Eğitim Programı günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir. İŞKUR, program süresi süresince tüm katılımcılara giderlerini karşılamak üzere para ödüyor. İŞKUR üzerinden iş bültenleri ilanları yayımlandı.

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alımı ilanları ,alımın yapıldığı şehirler ve kadrolar şu şekilde:

İŞBAŞI EĞİTİM KURSU İŞ İLANLARI

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımlanan personel alımı ilanlarında başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
Emekli olmamak,
Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.
Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanmaktadır.

Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

1. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL zaruri gider ödemesi,
2. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,
3. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,
4. İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,
5. Genel sağlık sigortası primi,
6. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından işbaşı eğitim programı süresince karşılanmaktadır.

Ayrıca İşbaşı eğitim programı katılımcılarına program sonunda, katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren İşbaşı Eğitim Programı Sertifikası verilmektedir.

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabilmektedirler.