Pikan cevizi; kıbrıs cevizi, peka cevizi, sahil cevizi, amerikan cevizi, pican cevizi adlarıyla da anılan bir cins lezzetli, kaliteli cevizdir. Ülkemiz ikliminde üretime uygundur. Akdeniz ve Ege şehirlerimizin, sahil kesimlerinde son senelerde bolca üretimi yapılmaktadır ve yüksek verim alınmaktadır. Büyük bir işletmede mühendis olarak çalışan ve 3 dil öğrenen Abdurrahman Kuyucu, 2006'da "tropikal ve gizeme dışı meyveler"i tanıtan bir web sitesi kurdu. Pikan cevizi arzlarına yetişemeyince ailece üretim yapmaya başlayan Kuyucu, "Avrupa'dan her yıl buraya gelip, özel türleri alan alıcılarımız var. Yabancılar otomobille geliyor, 100-200 kilo pikan cevizi alıyor. Almanya'dan, Macaristan'dan, İtalya'dan, Portekiz ve İspanya'dan çok arz var. Buradaki bahçeleri bakmaya geliyorlar, nasıl budandığına bakıyorlar" dedi.