Ev Onarım Destekleri
Oturulan evde hasar fazlaysa, tadilat ve onarım artık zorunlu hale gelmişse; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç kapsamında 25.000 TL'ye kadar para yardımı verilmektedir. Bireyler; T.C. kimlik numarası ve dilekçeleriyle vakıflara başvursa yeterli olmaktadır. İlgili yardım başvurusu sonrasında herhangi bir şekilde geri dönüş yapılmazsa, ikamet edilen valilik veya ilçe ofisine şikayette bulunulabilmektedir.
İşsizlere Yardım
Söz konusu yardımları elde edebilmek adına mevzuatta bulunan tüm gereklilikler oluşturulmalı ve başvuru yapılmalıdır. İşte bu noktada vatandaşların alabilecek olduğu faydalar.
Gıda, mali, çocuk, sosyal, emeklilik ve sosyal destek, evde bakım, engelli desteği yardımları; vatandaşların faydalanabileceği yardımlar olmaktadır.
Nasıl Başvurulur?
Başvurular Kaymakamlık kanalıyla yapılmaktadır. Direkt olarak kaymakamlıklara ya da Kaymakamlıklar içerisinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilirsiniz. Devlet tarafından mali yönden yetersiz olan vatandaşlara birçok hibe verilmektedir. Faydalardan biri ise yaşlılık aylığı olarak dikkat çekmektedir. 65 yaşında olan ve garantisi olmayan her vatandaşa 672 TL ödeme yapılmaktadır. Fakat Temmuz ayı zamlarıyla birlikte bu ödemelerin yükseltilmesine karar verildi ve 771.50 TL oldu. 65 yaşındaki emekli maaşından yararlanmak isteyenler, aylık ödeme şartlarını da merak ediyor. Bu 65 yaşında emeklilikten yararlanabilmek için aşağıdaki şartların taşınması gerekiyor.
65 yaş tamamlanmış olmalı
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekiyor
Hiçbir sosyal güvenliğin bulunmaması gerekiyor
Hiçbir gelirin olmaması gerekiyor
Sağlık sigortasının olmaması gerekiyor
Sosyal hizmetler yasasına göre harçlık elde etmemesi gerekiyor
Bir ailenin ortalama gelirinin net asgari ücretin maksimum 1/3'i yani 673.63 TL olması gerekiyor.
Kira Yardımı
Gerekli şartları taşıyan tüm kişiler, yerinde gerçekleştirilen araştırmaların sonucunda kira yardımı alabiliyorlar. Valilik ve Kaymakamlıkların bünyesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurular yapılabiliyor. Kira yardımı, zorluk yaşayan ailelerin kira paralarını karşılayıp, bu yüklerini hafifletmek adına çok sayıda kurum ve kuruluşca sağlanıyor. Günümüzde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, Sosyal yardımlaşma ve dayanışma va kıfları, sivil toplum kuruluşları, özel vakıflar ve dernekler bu anlamda büyük destek vermektedir.