SGK, KYK, MTV, Trafik cezaları, vergi borcu yapılandırma başvurusu için vatandaşlar elektronik ortam üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Tarihin en kapsamlı af yasası olarak gösterilen bu yasa birçok borcu kapsarken konuya ilişkin yapılan açıklamada başvuruların 31 Aralık tarihine kadar alınacağı ifade edilmişti. Peki, Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır? SGK, KYK, MTV, Trafik cezaları, vergi borç yapılandırma başvurusu nereden yapılıyor? İşte tüm detaylar…
VERGİ BORCU YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR? SGK, KYK, MTV, TRAFİK CEZALAR, VERGİ BORÇ YAPILANDIRMA İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?
Borç yapılandırma kanunun meclisten geçmesiyle beraber MTV, KYK, SGK, Vergi borcu yapılandırma başvuruları da hızla sürüyor. Elektronik ortam üzerinden alınan başvurularla beraber vatandaşlar borçlarını 18 aya kadar taksitle ödeme imkanı yakalıyor, öte yandan borçların faizlerinin büyük bir kısmı da vergi affıyla beraber silinebiliniyor…
Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borçlarında yapılandırma başvurularının başladığını belirterek, fırsattan yararlanmak isteyenler için son tarih olarak 31 Aralık 2020'yi gösterdi. Yurtiçi ve yurtdışı bazı varlıkların 30 Haziran 2021 tarihine kadar milli ekonomiye kazandırılması durumunda vergi alınmayacağı ve inceleme yapılmayacağı da hatırlatıldı. İşte sokakta 'AF' olarak anılan vergi barışı düzenlemesinin son dakika detayları;
Öğrenim kredisi, prim, emlak, taşıtlar vergisi, trafik cezası gibi birçok kalemde bulunan 4 milyon vatandaşın beklediği yapılandırma fırsatı başladı.
Milyarlarca borcun faizsiz ödenmesini getiren son dakika düzenlemesine son başvuru 31 Aralık'ta.
Tarihi barıştan yararlanmak için 31 Aralık tarihine kadar başvuruda bulunulması gerekiyor. Borcunu peşin ödeyenlerin gecikme faizi ile enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek.
500 MİLYARLIK BORCUN BARIŞI BAŞLADI
Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcunun anaparasını ödeyenden gecikme faizi alınmayacak. Bağ-Kur prim borcu olanların sigortalılık süresi dondurulacak. Örneğin, 2008 yılından bu yana bin 200 lira anapara borcu olan borcunu peşin öderse 3 bin 580 lira faiz borcu yerine 818 lira ödeyecek. Toplam 500 milyar liralık vergi, prim ve diğer alacakları, istihdama yeni teşvikleri içeren yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı.