Brent petrolün varil fiyatı kasımdan bu yana yüzde 40 değer kazandı. Risk iştahı yükseldi. Aşılama sürecinin zaman alacağını ise yavaş ilerleyen süreçten gözlemlemekteyiz. Ekonomilerde destek ve teşvik paketleri etkilerini sürdürmeye devam edecektir. Bunun da yansımalarını piyasalarda görmeye devam edeceğiz. Öte yandan fiyat düşüşlerinde gümüş alınmaya devam edilebilir. 2021'de öne çıkmaya devam edecektir.
REFORMLAR VE ABD İLE İLİŞKİLER
İlerleyen günlerde reformların hayata geçmesi ve ABD ile ilişkilerde ılımlı bir hava kurdaki gerileme eğilimini destekleyebilecektir. Burada takip edilecek seviye 7.24 olacaktır. Altına gerilemesi durumundaysa 6.85 ve 6.50 seviyeleri gündeme gelebilecektir.
Ancak ABD ile ilişkilerde olası gerilimler ve reformlardan istenilen sonuçların alınamaması, rezervlerin ekside olması, ödenecek dış borçlar göz önünde bulundurulduğunda kurlarda ağırlıklı olarak yatay bir bant hareketi yaşanabileceğini gösteriyor. Olası aşağı hareketlerde 7.24, yukarı hareketlerdeyse 7.50 seviyeleri takip edilecek.
TCMB'NİN SON TOPLANTISININ ETKİSİ SÜRÜYOR
Merkez Bankası'nın (TCMB) ocak toplantısında faiz artışı gerçekleşmese de parasal sıkılaştırmaya vurgu yapılması ve metinde TCMB'nin gelişmeleri izleyerek ilave tedbirler alabileceğini vurgulaması piyasaları rahatlattı. Önümüzdeki mart ayıyla birlikte yabancı sermaye ilgisinin sürdüğünü görebiliriz.
BİTCOİN % 5, ETHEREUM % 7.45 ORANINDA YÜKSELDİ
Bitcoin, 42 bin dolar seviyesine varan soluksuz yükselişinin ardından, 28 bin dolar seviyesine kadar geri çekildikten sonra yeniden hareketlendi, 25 Ocak'ta 34.226 seviyesine çıktı. Yüzde 5.36 değer kazandı.