Özel İletişim Vergisi nedir? Özel İletişim Vergisi ne kadar? Faturalarda yüzde 2.5 avantaj sağlayabilirsiniz

Cep telefonu ve sabit telefon görüşmeleri ile data ve internet hizmetlerinden alınan Özel İletişim Vergisi değişti. Resmi gazetede yayımlanan karar ile elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7.5 olarak uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu. Özel İletişim Vergisi'nde yapılan artışın faturalara yansımaması için bir çalışma başlatıldı. İşte faturalarda yüzde 2.5 avantaj sağlayacak formül.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :31 Ocak 2021
Özel İletişim Vergisi nedir? Özel İletişim Vergisi ne kadar? Faturalarda yüzde 2.5 avantaj sağlayabilirsiniz

İÇİNDEKİLER

Cep telefonu ve sabit telefon görüşmeleri ile data ve internet hizmetlerinden alınan Özel İletişim Vergisi değişti.

Resmi gazetede yayımlanan karar ile elektronik haberleşme işletmeciliği kapsamındaki hizmet türlerinde (konuşma, mesajlaşma, internet gibi) yüzde 7.5 olarak uygulanan ÖİV oranı yüzde 10 oldu.

Özel İletişim Vergisi'nde yapılan artışın faturalara yansımaması için bir çalışma başlatıldı.

Bu artışın faturaları yansımaması için formül arayışları da başladı.

Daha önce müşterisiyle vergiler dahil bir fatura tutarı karşılığı anlaşma yapan operatörlerin vergiyi vatandaşa yansıtamayabilir.

Yani daha önce tüm vergiler dahil faturayı internet, telefon ya da TV paketi 100 lira olarak belirleyen bir şirket, 'Ben yine bunu 100 lira olarak uygulamaya devam edeceğim' diyebilir.

Çünkü operatörler arasında ciddi bir rekabet söz konusu.

Diğerlerinden bir adım öne çıkmak isteyen operatörler kendi içerisinde bu rakamı finanse edebilir.

Cep telefonu görüşmelerinden yüzde 25, sabit telefon görüşmelerinden yüzde 15, data ve internet hizmetlerinden yüzde 5 oranında alınan ÖİV, 2017 eylül ayında yapılan düzenlemeyle yüzde 7,5 olarak tek oranda sabitlenmişti. Böylece vergiler ciddi oranda aşağı çekilmişti.

KENTSEL DÖNÜŞÜME VERGİ İNDİRİMİ
6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara ilişkin taahhüt işlerine yönelik KDV oranı yüzde 1'e indirildi. Müteahhitlere arsa payı vermeden konut inşa etmek istemeleri ve bunun için müteahhitlerden alınan hizmetlere yüzde 18 KDV hesaplanıyordu.