Bugüne kadar Kadın Girişimci Network Programı ve Export Akademi Programı çerçevesinde farklı illerden binlerce kadına doğrudan ulaşmanın memnuniyetini yaşadıklarını vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti: "Bir taraftan kadınlarımızın ekonomik hayata etkin katılımını desteklerken, bir taraftan da işlerini geliştirerek üretici ve ihracatçı olmalarını arzu ediyoruz. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçte Ulusal Kadın İhracatçı Network Platformu ve Melek Yatırımcı Platformu gibi platformlarımızı da devreye alıyor olacağız."
"TÜRK EXİMBANK KADIN GİRİŞİMCİLERE FAİZ İNDİRİMİ UYGULUYOR"
Kadın girişimciliğinde özellikle kırsal ve yereldeki dinamikleri güçlendirmek adına, kooperatiflere destek sağlamaya devam ettiklerini ifade eden Pekcan, bu çerçevede Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programı'nı kadın kooperatiflerine odakladıklarını dile getirdi.
Pekcan, "Bugüne kadar 41 ilde faaliyet gösteren 139 kadın kooperatifinin ayakları yere basan, sürdürülebilir 149 projesine geçen sene 6 ay içinde destek verdik. Toplam destek tutarımız 14 milyon 500 bin lira oldu." bilgisini verdi.
Ayrıca, mali destekler anlamında Türk Eximbank'ın, kadın girişimcilere faiz indirimi uyguladığını anımsatan Pekcan, bu çalışmaların yanında Bakanlığın Sanal Ticaret Akademisi, e-Ticaret Akademisi, Kolay İhracat Platformu ve Kolay Destek İnternet Sitesi gibi dijital kaynakların tüm iş insanlarının ve kadınların ekonomik faaliyetlerini etkinleştirme noktasında büyük fayda sağladığını bildirdi.
Pekcan, kadın girişimcilerin Bakanlığın söz konusu kaynaklarına gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde, farklı proje ve programlarımızla kadınlarımıza yönelik etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.