9 ay boyunca iş bulana kadar SGK (SSK) sigortası! 2336 TL aylık maaş alma şansı! İşte başvuru şartları

İş bulana kadar 9 ay SGK (SSK) sigortası! 2021 yılı en yüksek işsizlik maaşı da net 2336 TL olarak ödenecek. Çalıştığınız sigortalı işinizden, atıldıysanız ya da sizin isteğiniz dışında ayrıldıysanız, İŞKUR tarafından işsizlik aylığı bağlanır. İşsizlik ödeneği verilmesinin esas sebebi, çalışanın işinden ayrıldıktan sonra, başka bir iş bulana kadar geçen sürede maddi ihtiyaçlarını tamamlamasıdır. Ayrıca İŞKUR TYP programı ile işsizler için önemli eğitimler ve mesleki kurslar sağlamaya başlamıştı. Peki, İŞKUR TYP iş ilanları nereden ve nasıl görüntülenir? İşte, İŞKUR TYP iş ilanları hakkında merak edilen bazı bilgiler... İŞKUR TYP başvurusu ve profil oluşturma işlemi, müracaatlarını gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Giriş Tarihi :07 Mayıs 2021 , 10:11 Güncelleme Tarihi :07 Mayıs 2021 , 10:11
9 ay boyunca iş bulana kadar SGK SSK sigortası! 2336 TL aylık maaş alma şansı! İşte başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP kapsamı 177 gün istihdam edilecek personel alımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde TYP kapsamında istihdam edilecek adaylar için başvurular başladı! İŞKUR tarafından vatandaşlara güzel haberler gelmeye devam ediyor. İŞKUR iş ilanlarının yanı sıra başlattığı programlar ile öncü olmaya devam ediyor. İŞKUR'un en çok rağbet gören Toplum Yararına Programı (TYP) ağırlıklı olarak temizlik, bakım onarım, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma, park düzenlemeleri alanlarında alım yapmaktadır. Peki TYP nedir, nasıl başvuru yapılır, TYP maaşı ne kadardır? İŞKUR tarafından uygulanan programa başvurular İŞKUR ofislerinden şahsen ya da İŞKUR e-şube ile online olarak gerçekleştirilir.

İŞSİZLİK MAAŞI 2021 NE KADAR OLDU?

En düşük işsizlik maaşı: 1168 TL

En yüksek işsizlik maaşı: 2336 TL olarak belirlenmiştir.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIMI ADAYLARI NASIL SEÇİLECEK?

İŞKUR'a online ya da Alo 170 hattı üzerinden başvuruda bulunacak adayların seçimi için şu üç kriter uygulanacak:

Noter kurası,

Liste,

Yüzde 80 noter kurası ve yüzde 20 liste.

İŞKUR ÇEVRE TEMİZLİK GÖREVLİSİ TYP ÇALIŞMA SAATLERİ NE?

Günlük 7.5 saat çalışacak olan TYP programı kapsamında istihdam edilecek adaylar, 177 gün boyunca haftada 45 saat olacak şekilde çalışacak.

İŞKUR PROFİL OLUŞTURMA

İŞKUR TYP başvurusu ve profil oluşturma işlemi, müracaatlarını gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Pek çok ilanın yer aldığı İŞKUR TYP başvurusu için profil oluşturmak ön koşul olacak.

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TYP İŞ İLANLARI VE DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

1- İŞKUR profilinizi oluşturmak için öncelikle aşağıdaki linke tıklamanız gerekmektedir.

2- Bu linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan ekrandan, 'İş Arayan Girişi' butonuna tıklayınız.

3- Yine sağ üstte yer alan 'Yeni Üye' butonuna basınız.

4- Aşağıdaki metni okuduktan sonra onaylıyorum butonuna basmanız gerekmektedir;

"Kurum sitesine üye olmak isteyenler "Üyelik Sözleşmesi" başlığı altında bulunan maddeleri okuduğunu ve kabul ettiğini onaylar.
İŞKUR portalına üye olan kullanıcılar, verdikleri her bilginin doğru ve geçerli olduğunu kabul eder.
Bu bilgilerden dolayı oluşabilecek sorunlardan Kurum sorumlu değildir.

Sisteme üye olurken tercih ettikleri iletişim yöntemi (Fiziki adres, e-posta veya GSM numarasına kısa mesaj servisi) ile bilgilendirileceklerdir.

Tüm bildirimlerde ve yazışmalarda üye olurken verilen iletişim bilgileri esas alınır.
Kurum gerekli gördüğü durumlar ve işlemler için bildirilen fiziki adrese gönderimde bulunabilir.
Kuruma yanlış beyan edilen iletişim bilgisinden dolayı oluşabilecek hatalardan İŞKUR sorumlu olmayacaktır.

Sisteme üye olurken kullanıcılar tarafından şifre belirlenmektedir.

Bu şifrenin gizliliği kullanıcının sorumluluğundadır. Kullanıcı, şifresinin izinsiz kullanıldığını tespit etmesi durumunda Kurumu haberdar etmekle yükümlüdür.
Bu şifrenin kullanıcıdan izinli ya da izinsiz olarak kullanımından dolayı ortaya çıkacak sorunlardan Kurum sorumlu tutulamaz."

5- Karşısınıza çıkacak olan ekrandan, TC Kimlik Numarası, isim soyisim, baba adı ve doğum tarihi bilgilerini giriniz ve ileri butonuna tıklayarak diğer aşamaları tamamlayınız.

Toplum Yararına Programlar Uygulamasına Kimler Başvurabilir?

İŞKUR Toplum Yararına Programlar uygulaması, internet başvurusu ile katılım sağlanabilecek bir uygulamadır. İskur.gov.tr internet sitesine üye olduktan sonra, üyelik sözleşmesini onaylamalı ve İŞKUR üyeliği tamamlanmalıdır. Daha sonra ise site üzerinden aday çalışmak istediği tarih aralığını, çalışmak istediği il ve ilçeyi, yukarıda belirtilen çalışma alanlarından dilediğini seçerek ön başvurusunu tamamlayabilir. Bu uygulamaya;

İŞKUR'a bağlı işsizler

18 yaşını tamamlamış olanlar
Emekli ve ya malul maaşı almayanlar
Açık öğretim ve Açık lise dışında öğrenci olmayan herkes başvurabilmektedir.
Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra İŞKUR İl Müdürlükleri kura, liste ya da hem kura hem liste yöntemleri ile işe başlayacak kişileri belirlemektedirler. Başvuruların dolmaması durumunda ikinci bir başvuru listesi daha açılarak kadınlara, eski hükümlülere, engellilere ve 35 yaş üstü bireylerin başvurusuna açık hale gelecektir. 2017 yılında yayınlanan kararname ile aynı adreste ikamet eden aileden sadece 1 kişi Toplum Yararına Programlar uygulamasına başvurabilmektedir.

Bu uygulamadan, İŞKUR'un yönlendirdiği iş başvurularına 3 defa mazeretsiz olarak katılmayanlar, önceki süreçlerde İŞKUR bünyesinde çalışan bireyler 6 ay geçmeden Toplum Yararına Programlar uygulamasına başvuru yapamazlar.


İşsizlik Maaşı Nedir?

Çalıştığınız sigortalı işinizden, atıldıysanız ya da sizin isteğiniz dışında ayrıldıysanız, İŞKUR tarafından işsizlik aylığı bağlanır. İşsizlik ödeneği verilmesinin esas sebebi, çalışanın işinden ayrıldıktan sonra, başka bir iş bulana kadar geçen sürede maddi ihtiyaçlarını tamamlamasıdır. Tabii, bu ödeneği almaya hak kazanmanız için de İŞKUR'un yönetmeliğinde belirlediği ve bizim de yazımızda bahsettiğimiz işsizlik maaşından yararlanma koşullarını sağlamanız gerekiyor. Bu aylığın miktarı ve süresi, maaşınıza ve ödenen işsizlik sigortası primine göre değişkenlikler gösterir.

İşsizlik Maaşının Süresi Ne Kadardır?

Çalışanların ödediği, işsizlik sigortası prim günü sayısına göre işsizlik ödeneği süresi değişkenlik gösterebiliyor. İşçilerin alacağı maaşlar aşağıdaki gibidir;

İşsizlik sigortası primi 600 gün ödenmişse 6 ay,

İşsizlik sigortası primi 900 gün ödenmişse 8 ay,

1080 gün ve daha fazla işsizlik sigortası primi ödemiş çalışanlar ise, 10 ay boyunca işsizlik aylığı alacaktır.