Bu finansal araçta size bir sabit getiri oranı veriliyor. Döviz oranına da endeksli oluyor, bunun sonucunda sabit getiri oranı dövizin yükseliş oranından düşükse, yüksek olan dövizdeki artış olanını alıyorsunuz. Açıklanan ekonomik paketler sonucu döviz veya altın tasarrufunuz var ise birikiminizi buralarda tutmaya gerek kalmıyor. Tasarruflarınızı Türk Lirası'na çevirdiğinizde döviz ve altındaki artış tutarını sistem size garanti ediyor. Bu sistemin ekonomiye, ülkenin üretimine, milli paramızın değer kazanmasına faydası oluyor. Vatandaşlarımız bu sisteme güvensinler, kazanan Türkiye olacaktır" diye konuştu.
"DÖVİZDEKİ KISA SÜRELİ İNİŞ ÇIKIŞLARDAN TEDİRGİN OLMAMAK GEREKİR"
Dövizde kısa dönemlerdeki iniş çıkışlardan tedirgin olmamak gerektiğini de dile getiren Arslan, "Dalgalı kur sistemiyle çalışan bir ülkeyiz. Dövizdeki inişler çıkışlar sadece bizim ülkemize yönelik bir özellik değildir. Dünyadaki gelişmeler, ABD ve Avrupa merkez bankalarının açıkladığı para politikaları dövizde hareketliliğe neden olabiliyor. Kısa dönemlerdeki iniş ve çıkışlardan tedirgin olmamak gerekir, sistem kontrol altında. Güçlü çalışan bir merkez bankamız ve ekonomi yönetimimiz var.
Ekonomide gerekli tedbirler alınıyor. Finansal piyasalarda denge oluşturacak döviz kuru sağlanıyor. Şuanda yaşadığımız süreç sağlıklı bir süreçtir. Ülkemizin ekonomik altyapısı çok güçlü, iş dünyamız çok güçlü, kurumlarımız güçlü, bankalarımızın mali durumları güçlü. Biz ülkemizi üretim ihracat istihdam yatırım noktasında daha ileri seviyeye taşıyacağız. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, tasarruflarımızı Türk Lirası'nda yapalım, Türk Lirasına sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.