Proje şartları ile ilgili da bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Çepni şu ifadelere yer verdi:
"2019 yılında 75 bin TL net satış hâsılatına sahip olan işletmeler başvurabiliyor. Projeden imalat sanayisi sektörü tümden yararlanabiliyor. Hizmet ve ticaret sektörlerinin de belli kapsamda olanları yararlana biliyor. İşletmeler web sitemizden detaylı bilgi alabilirler. İşletmeye alınacak elamanlarla ilgilide şartlarımız bulunuyor. İşletmeye alınacak personel mesleki veya teknik lise mezunu olması gerekiyor. Ya da üniversite mezunu olması gerekiyor. Son üç yıl içerisinde 180 günden fazla prim günün bulunmaması, yabancı uyruklu olmaması şartı aranıyor. Ayrıca ödeneme aşamasında işletmenin vergi veya SGK borcunun da bulunmaması gerekiyor. Projemizde kadınlarımıza yönelik pozitif bir ayrıcalık yapılıyor. Projeye başvuran kadın işletme ise ve işletmeye kadın istihdamı yapılıyorsa kişi başına 10 Bin TL fazla destek ödemesi yapılıyor. Projemizden yararlanmak isteyen ilimizdeki tüm işletmeleri hızlıca başvuru yapamaya davet ediyoruz."
100.000 TL FAİZSİZ KREDİYE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Genç, yeni mezun ve bayan istihdamını önceliklendiren 3'üncü fazda, tespit edilen sektörlerde etkinlik gösteren işletmeler, 1981 ve ardından doğumlu, daha evvel hiç çalışmamış ya da son 3 senede 6 aydan çok çalışmamış olan yeni personeli istihdam edebilecek. Destekten, üniversite mezununun yanı sıra mesleki ve teknik lise mezunu olan kişileri istihdam eden işletmeler yararlanabilecek.
ÖDEME ŞARTLARI NELER?
İşletmelerden, kıstaslara makul yeni bir personeli 12 ay süresince istihdam etmeleri istenecek. Desteği kullanmak isteyen işletmelerde aranacak bir başka mühim ölçüt de son 12 aydaki ortalama istihdamını koruması olacak.
KOSGEB KREDİSİ NEDİR?
KOSGEB kredisi, genelde "hibe kredisi" olarak bilinir. Ancak kurum her işletme ya/ya da girişimciye hibe kredisi vermez. Başvuran kişinin, kurumun ve projenin haline göre oluşturulan araştırmalar ardından geri ödemesiz hibe ya da geri ödemeli kredi kullandırılır. Birden çok KOSGEB kredisi bulunmaktadır ve bu kredi çeşitleri, gereksinimlere göre dönemsel olarak değişkenlik gösterebilir.
KOSGEB VERİ TABANINA NASIL KAYIT OLUNUR?
kosgeb.gov.tr adresinden "e-hizmetler" sayfasına tıklayın.
Karşınıza gelen ekrandan "KOSGEB'e kayıtlı değilseniz tıklayın" kısmını seçin.
Karşınıza çıkan üç seçenekten hangisine uyuyorsanız onun köşesindeki başvur bölümünü tıklayarak işleme devam edin.
Karşınıza gelen ekranda sizden dilenen bütün verileri doldurun.
Tüm iletişim ve işyeri adresi verilerinizi girin.
Son olarak da işletmenizin adresine dayalı olarak bağlı bulunduğunuz KOSGEB Bölge Müdürlüğünü seçip kaydet butonuna tıklayın.
Bilgilerinizin kayıt altına alınacağı uyarısına "Evet, devam et" opsiyonuna tıklayarak bütün işlemleri tamamlayın.