AİLELERE ÇOCUK YARDIMI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için verdiği Sosyal ve Ekonomik Destek'in (SED) Ağustos ayı ödemeleri hesaplara aktarıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına Ağustos ödemesi olarak toplam 575 milyon lira yatırdık" şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere SED hizmeti sunulduğunu belirten Bakan Göktaş, SED ile çocukları aile bütünlüğü içinde desteklediklerini ifade etti. Göktaş, çocukların ailelerinin yanında yaşama en sağlıklı şekilde hazırlanabileceklerini vurguladı. Bakan Göktaş, SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3 bin 575 lira destek verildiğini kaydetti.
ENGELLİLERE EĞİTİM DESTEĞİ ARTTI
ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç, bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 liradan 3 bin 147 liraya, grup eğitimi için aylık 678 liradan 881 liraya yükseltildi.
UÇAK BİLETİ TAİRİFESİ
Bu yılın ilk 7 ayında hizmet verilen havayolu yolcu sayısı yüzde 22.6 artışla 118 milyon 679 bine ulaşırken, bir seyahat platformu uçak biletlerinin karnesini açıkladı. Buna göre; yılın en pahalı dış hat tek yön uçak bileti 66 bin 600 lira ile İstanbulŞanghay uçuşu için oldu. Gidiş-dönüş en pahalı dış hat uçak bileti ise 129 bin 900 lira ile İstanbul-Mexico City seferinde satıldı. İç hatlarda tek yöne en pahalı uçak bileti 6 bin 24 liraya İzmir-Diyarbakır, en pahalı gidişdönüş uçak bileti İstanbul-Antalya rotasında 9 bin 241 liraya alıcı buldu. İç hatlarda en ucuz tek yön uçak bileti 384 lira ile Dalamanİstanbul uçuşunda satıldı. Dış hatların en ucuz tek yön uçak bileti ise 263 lira ile İstanbul-Tahran seferinde alıcı buldu.
ÜNİVERSİTE UYARISI
YÖK, yurt dışındaki üniversitelere kayıt yaptırmayı düşünen öğrencileri, 'üniversitelerin YÖK tarafından tanındığı ve mezunlarına denklik verileceği' yönündeki yanıltıcı reklam ve duyurular konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da "Öğrencilerimiz, kurulumuz tarafından tanınan yükseköğretim kurumlarını e-Devlet'ten görebilir. 'https://www.turkiye.gov.tr/yok-okultanima- belgesi-sorgulama' internet adresinden gerekli kontrolleri sağlayabilir. Öğrencilerimiz e-Devlet'te bulamadıkları yükseköğretim kurumlarını mutlaka kurulumuza sorarak teyit etmeli. '0850 470 09 65' numaralı telefondan çağrı merkezimize ulaşılarak konuya ilişkin sorulara cevap bulunabilir" dedi.
GASTRONOMİ TURİZMİ HEDEF BÜYÜTTÜ
Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, gastronomi turizminden elde edilen 5.1 milyar dolarlık geliri yıl sonuna kadar 15 milyar dolara taşımayı hedeflediklerini anlattı. Antalya'daki her şey dahil konseptinin yavaş yavaş değişime uğradığını anlatan Boztepe, "Ülke ve kent mutfakları artırılmaya başlandı. Örneğin; otellerde Kayseri, Bursa, Gaziantep mutfakları açılıyor ama burada şart Antepli, Kayserili usta olacak. 'Sokağı otelin içine sokalım' dedik. Buralardan ilave gelirler elde edilecek" şeklinde konuştu.
DEMİR YOLU AĞI BÜYÜYECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2053'e kadar yaklaşık 52 ilimizi demir yoluyla YHT ile tanıştıracağız. Türkiye'de yurt içinde yük taşımacılığında kara yolunun payını düşürüp demir yolunda yük tarafını geliştireceğiz. Orta Asya'dan Londra'ya giden Orta Koridor'u geliştireceğiz" dedi. Stajyer öğrencilerle bir araya gelen Uraloğlu, "Demir yollarının uzunluğunu 18-19 bin kilometrelere kadar artıracağız" diye konuştu.
YÜKSEK TEKNOLOJİLİ İHRACATA DESTEK
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Para politikası, maliye politikası ve yapısal reform adımlarını kademeli bir şekilde devreye alarak Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi, sürdürülebilir bir büyüme için daha elverişli bir ortamın sağlanması ve ekonomimizin potansiyelinin daha da yükselmesini istiyoruz" dedi. TOBB tarafından düzenlenen, Orta Vadeli Program hazırlık sürecinin de ele alınacağı Türkiye Ekonomi Şurası'nın açılışında konuşma yapan Yılmaz, "Yüksek teknoloji yoğunluklu ürünlerin ihracatı için kapsamlı ihracat destek programları oluşturacağız. İhracat bu dönemin en önemli öncellikleri arasındadır. Ara malında yerlileşme ve millileşmeye öncülük etmenizi önemsiyoruz" ifadesini kullandı.
YETİŞTİRİCİLERİN ZARARI KARŞILANACAK
Asrın felaketinden etkilenen depremzede su ürünleri yetiştiricilerine Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek verilecek. Bakanlık tarafından hazırlanan Depremden Zarar Gören Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Destekten yararlanmak isteyenlerin 8 Eylül tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.