TEDAVİ AMAÇLI KAPLICA GİDERLERİNİ SGK KARŞILAR MI?
Gerekli koşulların sağlanması durumunda kaplıca masraflarını karşılıyor. Bunun için en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji, hidroklimatoloji hekiminin yer aldığı sağlık kurullarında rapor düzenlenmesi gerekiyor. Raporda, tanı, önerilen tedavi, seans, gün sayısı bilgilerine de yer verilmesi zorunlu. Bu raporu aldıktan sonra 6 ay içinde kaplıca tedavine başlanılması gerekiyor.
ÖZEL SAĞLIK SUNUCULARININ YOĞUN BAKIM SERVİSİNDE YATAN HASTALARDAN İLAVE ÜCRET ALINABİLİR Mİ?
Yoğun bakım hizmetleri için (GSS kapsamında olanlardan) ek ücret alınmıyor. Özel hastaneler 2 yataklı odalarda sundukları otelcilik hizmetleri için SUT'ta yer alan "Standart yatak tarifesi" işlem bedelinin 1.5 katını, tek yataklı odalarda ise 3 katını geçmemek üzere kişilerden ilave ücret alabiliyor.
EVDE FİZİK TEDAVİ, REHABİLİTASYON UYGULAMASI ALMAK MÜMKÜN MÜ?
Sabah'ta yer alan habere göre, evde sağlık hizmetleri kapsamında fizik tedavi giderleri devlet tarafından karşılanıyor. Özel hastanelerdeki evde bakım hizmetinin bedeli ise kapsamda yer almıyor. Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki bazı tanılar hariç olmak üzere her hasta için bir yıl içinde bir bölge için en fazla 30 seans fizik tedavi ücreti karşılanıyor. Fizik tedavi uygulamaları emekliler de dâhil olmak üzere genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlüsü olan kişilerin tamamını kapsıyor. n Kemik yoğunluğu ölçümü ve fizik tedavi hizmetleri SGK tarafından karşılanıyor mu? Hekim tarafından uygun görülmesi halinde kemik yoğunluğunu ölçen kemik danstiometri hizmeti karşılanıyor.
DİŞ HEKİMİ MUAYENESİNDE KATILIM PAYI ALINIYOR MU?
Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesinden, vücut dışı protezlerden, ayakta tedavide sağlanan ilaçlardan, yardımcı üreme yöntemi tedavisinden alınır. Özel hastanelerde 15 lira katılım payı alınıyor.