TOKİ Yarısı Bizden kampanyası açıklandı mı? YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU SONUÇLARI 2023! Bakan duyurdu!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan "Yarısı Bizden" kampanyası büyük bir ilgi ile tamamlandı. Kampanyanın başarıyla sonuçlanması için atılacak adımlar netleşiyor ve projenin uygulanma süreci başlıyor. Peki, Yarısı Bizden Kampanyası başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi :07 Ekim 2023 , 11:36 Güncelleme Tarihi :07 Ekim 2023 , 11:36
TOKİ Yarısı Bizden kampanyası açıklandı mı? YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU SONUÇLARI 2023! Bakan duyurdu!

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yarısı Bizden Kampanyası," Türkiye'nin dört bir yanından yoğun ilgi gördü. 26 Nisan ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında başvuruların alındığı kampanya, vatandaşlara uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Buna göre, 100 metrekare 2+1 dairenin 750 bin lirası devletten olmak üzere kalan tutara yüzde 10 peşinat, 5 bin 625 liradan başlayan taksitlerle 10 yıl vade ile ödeme imkanı getirilecek. İşte başvuru sonuçlarına dair detaylar...

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak. Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.

Ruhsat alma süreci başlayacak. Binanın boşaltılmasıyla TOKİ tarafından başlatılacak süreçte en geç 2 yıl içinde inşaat tamamlanacak, bu süreçte 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı yapılacak.



Başvuru sonuçlarının ise ne zaman açıklanacağına yönelik bir açıklama bulunmuyor. Değerlendirme sonuçlarının Bakanlık tarafından başvuru yapan vatandaşlara özel olarak bildirileceği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyası açıklandı mı? YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU SONUÇLARI 2023! Bakan duyurdu!

YARISI BİZDEN BAŞLIYOR

Uzmanların sadece kentsel dönüşüme başlama sürecinde değil, inşaatın ruhsat işlemleri de dahil olmak üzere sonraki aşamalarda da 'yüzde 50+1' uygulamasının devamını savunduğunu belirten Özhaseki, "Şura'da alınan en önemli kararlardan biri bu oldu" yorumunu yaptı. Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin Bakan Özhaseki, "Önümüzdeki 1 ay içinde nasıl işleyeceğini daha da netleştirmiş olacağız. İnşallah ilgili mevzuat da çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU SAYISI BELLİ OLDU

Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili Bakan Özhaseki şunları söyledi;

Yarısı bizden kampanyası başlatıldı. vatandaş kendi evini yıkıp yeniden yapmak ya da güçlendirmek istiyorsa yarısı bizden. 1 milyon 20 bin müracaat var. İşe başlayacağız diyen 21 bin bina var. 3'te 2'sinde anlaşma sağlayan 14 bin bina var. Böylelikle 200 bin daireyi dönüştürmüş olacağız.

Yarısı bizden kampanyasıyla da 200 bini konutu dönüştürürüz. Çok iyimser bir şey ama dönüştürme imkan ve kabiliyetimiz var diye düşünüyorum. Kentsel dönüşüm 2012 yasasında çıktı. 2012'den bu yana yapılan 800 bin konut dönüştürüldü. Bu 800 bin daire demek. 5.8 milyon bağımsız birim var İstanbul'da. Bunun içinde 1,5 milyonu riskli. 600 bini ilk olarak yapılması gerekiyor. 188 yerde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor İstanbul'da. Rezerv alanlar ise 350 bin konutu kurtarıyor.