Ocak ayı öğretmen, polis, hemşire 14 günlük maaş farkı ne kadar? Memur 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak 2024? Memur enflasyon farkı hesaplama!

Milyonlarca memur ve emekli, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini büyük bir ilgiyle takip etti. Bu veriler, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın oranını belirlemek için kritik öneme sahipti. 2023 yılı enflasyon oranının yüzde 64,77 olarak gerçekleşmesi ve son altı aylık enflasyonun yüzde 37,57 olması, memur ve memur emeklilerinin yüzde 31,5 oranında enflasyon farkı alacaklarını ortaya koydu.

Giriş Tarihi 04 Ocak 2024, 10:56 Güncelleme 04 Ocak 2024, 10:56
Ocak ayı öğretmen, polis, hemşire 14 günlük maaş farkı ne kadar? Memur 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak 2024? Memur enflasyon farkı hesaplama!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı ve bu veriler doğrultusunda memur ve memur emeklilerinin maaş zamları da belirlendi. Yapılan hesaplamalara göre, memur maaşlarındaki artış ve farklar, kamu çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Peki, Memur 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak 2024? Ocak ayı öğretmen, polis, hemşire 14 günlük maaş farkı ne kadar? İşte merak edilenler...

Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor.

MEMURLARIN MAAŞ FARKLARI VE ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

YÜZDE 50 SİNYALİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada memur maaşlarına zammın yüzde 50'ye yaklaşabileceğinin altını çizmişti. Işıkhan; "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullanmıştı.