EURO 2024'te Portekiz uzatmalarda güldü! Çekler son anda yıkıldı

EURO 2024'te milli takımımızın da bulunduğu F grubunda Portekiz ile Çekya karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0'lık eşitlikle biten mücadelede perde 63'üncü dakikada Çekler tarafından açıldı. Provod nefis bir gol atarken 7 dakika sonra Hranac kendi ağlarını havalandırdı. Francisco Conceição 90+2'de skoru 2-1'e getirerek ülkesini ipten aldı. Portekiz - Çekya maçının gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2024, 21:46 Güncelleme 20 Haziran 2024, 11:38
EURO 2024’te Portekiz uzatmalarda güldü! Çekler son anda yıkıldı

İÇİNDEKİLER

Bizim Çocuklar'ın Gürcistan'ı 3-1 yendiği maçın ardından EURO 2024'ün F grubunda ikinci maç da geride kaldı. Portekiz ile Çekya kozlarını paylaştı. İki güçlü ekibin mücadelesinden Portekiz galip ayrıldı.

GOLLER

Lukas Provod Çekya'yı bu harika golle 1-0 öne geçirdi


Hranac, Stanek'in uzaklaştırdığı topu ters vuruşla ağlarına gönderdi ve skor 1-1'e geldi

STANEK İZİN VERMEDİ

Karşılaşmada Portekiz ilk yarıda birçok kez kaleci Stanek'i geçmek için şans buldu. Ancak başarılı file bekçisi rakiplere fırsat vermedi. Hem ülkesi adına önemli kurtarışlar yaptı hem de arkadaşlarını maç içinde tutmyı başardı.

PROVOD UZAKTAN AVLADI

Karşılaşmanın 63'üncü dakikasında Lukas Provod muhteşem bir golle Çekya'yı 1-0 öne geçirdi. Yıldız futbolcu ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan yaptığı düzgün vuruşla Diogo Costa'yı avladı.

HRANAC'TAN BÜYÜK HATA

Çekya'nın golden sonraki sevinci sadece 7 dakika sürdü. Portekiz atağında ceza sahasında topu indiren Mendes'in ardından Stanek müdahalesiyle uzaklaştırdı ancak Hranac'ın ters vuruşu skoru eşitledi.

Francisco Conceição 90+2'de defanstan seken topu ağlarla buluşturdu ve Portekiz 2-1 öne geçti.

41 YAŞINDAKİ PEPE SAHADA

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen ve futbol hayatını Porto'da sürdüren Pepe, 41 yaşında Portekiz'in savunma hattındaki yerini aldı. Başarılı futbolcu formundan bir şey kaybetmediğini gösterirken hırsıyla da takdir topladı.

PORTEKİZ'İN RAKİBİ BİZİM ÇOCUKLAR

Çekya sınavı ile ilk mücadelesini tamamlayan Portekiz ikinci maçta millilerimizle karşılaşacak. Çekler ise Gürcistan ile kritik bir randevuya çıkacak.