Toplu sözleşmede anlaşma sağlanmasının ardından memur emeklileri ve memurlar 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalara odaklandı. 3600 ek gösterge ile öncelikle hemşire, polis, öğretmen ve din görevlilerinin nefes almaları sağlanmış, söz konusu konu ile ilgili bazı çalışmalar da yapılmıştı. Ancak daha sonra diğer memurlar için de kapsamının genişletilmesini gündeme getirildi.
Yapılacak çalışmayla unvanlar arasındaki ek gösterge dengesizliği de ortadan kaldırılacak.
Öncelikle 657 sayılı devlet memurları yasasının ek gösterge cetvelindeki tüm unvanlar tekrardan değerlendirmeye alınacak.
Polis, öğretmen, din görevlileri ve hemşirelerin haricinde kalan unvanlar da böylece ele alınacak.
Şefler, şube müdürleri, müfettişler, daire başkanları, uzmanlar, kariyer meslekleri, üniversitelerdeki genel sekreterler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları gibi idareci kadrolar da içine alınacak.
Bu kapsamda idareci olmayan memur kadrolarının da incelenmesi bekleniyor.
Hazırlanacak taslağın 2022'de TBMM'ye getirilmesi bekleniyor.
Çalışmalarda ek gösterge artışının kapsamı da ele alınacak. Statüye göre artış yapıldığı taktirde lise mezunları da bu noktada faydalanacak.
Bunların yanı sıra ek gösterge artışının sadece mevcut memurları mı yoksa emekli olmuş memurları da mı etkileyeceği de çalışma gündeminde yer alacak.
DAHA ÖNCE HAZIRLANMIŞTI
Ek göstergeyle ilgili ilk çalışmalar yapıldığında 4 meslek grubu için ortaya atılan taslaklara göre e��itim ve statüye göre artış alternatifleri düşünülmüş ve gerekli hesaplamalar yapılmıştı.
İlk taslağın genel gerekçesinde "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hemşire, öğretmen, birinci sınıf haricindeki emniyet müdürü sıfatını kazanmış olanlar ile bu hizmet sınıfındaki polis ve diğer personel ile din hizmetleri sınıfındaki en az 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunlarının ek göstergeleri kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle yükseltilerek söz konusu personelin 1'inci derecedeki ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi amaçlanmıştır" denilmişti.